Η συνταγή είναι της Μαρίας Κούρτη από το γκρουπ “Διατροφή & νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ“, η οποία ευγενικά μου την παραχώρησε και την ευχαριστώ! Την έφτιαξα το πρωί γιατί έχουμε φιλοξενούμενο, τον οποίο προσπαθώ να μυήσω στην κετογονική, αλλά χωρίς να του δώσω απότομα πολύ λίπος – οπότε λάβετε υπόψη πως είναι απλά χαμηλών υδατανθράκων. Αν θέλετε να την κάνετε κέτο, θα πρέπει να την φάτε με βούτυρο ή άλλο λίπος.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 4 τηγανίτες)

180 γρ ασπράδι (ή 4 αυγά, αλλά φοβήθηκα μη μυρίσει ο κρόκος)

18 γρ μιξ 1αλεύρι μπαμπού ή ψύλλιουμ, λογικά γίνεται και με αυτά)

2 γρ αλάτι

3 γρ μπέικιν πάουντερ

Μπαχαρικά (εγώ έβαλα μείγμα με διάφορα, βάλτε ό,τι σας αρέσει)

70  + 30 γρ τυρί κίτρινο (έβαλα γκούντα 40% λιπαρά, βάλτε ό,τι θέλετε)

Λίγο βούτυρο ή λάδι καρύδας (για ψήσιμο)

Εκτέλεση

Ανακατεύετε πολύ καλά σε ένα μπολ το ασπράδι με το μιξ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το μπέικιν μέχρι να γίνουν ζύμη. Προσθέτετε τα 70 γρ τυρί τριμμένο και ανακατεύετε ξανά.

Βουτυρώνετε ένα τηγάνι καλά και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Με βρεγμένα χέρια φτιάχνετε ένα μπαλάκι από την ζύμη, το οποίο πλάθετε σαν τηγανίτα και το βάζετε στο τηγάνι – δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ, θα φουσκώσει η ζύμη. Κάνετε το ίδιο άλλες τρεις φορές και δυναμώνετε ελαφρά την φωτιά. Ψήνετε για περίπου τρια λεπτά από την μια πλευρά και γυρνάτε τις τηγανίτες. Απλώνετε επάνω τους το υπόλοιπο τριμμένο τυρί (τα 30 γρ). Ξαναγυρνάτε μετά από μερικά λεπτά να ψηθεί καλά και το τυρί αποπάνω για να κάνει κρουστα. Αν βάλετε μιξ, θέλουν τουλάχιστον 15 λεπτά ψήσιμο, αλλιώς θα είναι υγρά μέσα.

Τρώγονται ζεστά ή κρύα. Ο φιλοξενούμενος τα εκτίμησε πολύ!

Καλή επιτυχία!

Αν το συνοδεύσετε με 20 γρ βούτυρο ανά μερίδα (θα μπορούσατε να βάλετε και τμήμα μέσα στην ζyμη), τα μάκρος γίνονται κέτο: 230 θερμίδες, 0 γρ υδατάνθρακες (0%), 11 γρ πρωτεΐνη (19%), 21 γρ λίπους (81%)

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε τηγανίτα έχει περίπου 100 θερμίδες με 0.3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1.5 γρ φυτικών ινών, ίσον 0 γρ καθαρών υδατανθράκων – 0%), 11.1 γρ πρωτεΐνης (45%) και 6.2 γρ λίπους (55%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο gingerbread κέικ με κρέμα τυριού
Επόμενο άρθρο20 τρόφιμα που δεν είναι καλά για την υγεία σας
Debug: Newspaper

Απάντηση