Πρόκειται για νέα συνταγή της αγαπημένης μου Κλαίρης την οποία υπερ-ευχαριστώ! Μοιάζει πολύ με το κανονικό και νομίζω θα αρέσει σε όλους!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 12 μερίδες)

90 γρ αλεύρι καρύδας
20 γρ bamboo fiber (αλεύρι μπαμπού)
20 γρ κακάο σε σκόνη
15 γρ baking powder
10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
2 γρ σόδα (προαιρετικά)
100 γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
50 γρ ελαιόλαδο
100 γρ sour cream (σμετάνα, θα βρείτε σε μαγαζιά με ρώσσικα προϊόντα ή στο Bazaar S/M) ή creme fraiche (έχει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή γιαούρτι (10% στραγγιστό)
5 αυγά μεγάλα
150 γρ γάλα αμυγδάλου άγλυκο + 100 γρ νερό (ή βάζετε μόνο νερό)
1/2 κ.γ ξύδι

50 – 120 γρ γλυκαντικό 1:1 (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
Άρωμα βανίλιας ή ξύσμα/άρωμα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα πρώτα 6 υλικά (τα στέρεα) καλά.

Στο μπώλ του μίξερ (ή σε άλλο μπολ) βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μαζί με τη sour cream ,το γλυκαντικό και τη βανίλια (ή το ξύσμα/άρωμα πορτοκαλιού) και αφου προσθέσετε μια τσιμπιά αλάτι, χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν ρίχνετε το ξύδι και ένα ένα τα αυγά.

Ανακατεύετε το γάλα αμυγδάλου (αν χρησιμοποιείτε) με το νερό και ρίχνετε το μισό στο μείγμα των στέρεων υλικών, ανακατεύετε καλά και μετά ρίχνετε τα περιεχόμενα του άλλου μπολ (βούτυρο, ελαιόλαδο, sour cream, γλυκαντικό, βανίλια, αλάτι).

Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια σε υφη (ούτε πολύ στερεή ούτε πολύ υδαρή), οπότε ανάλογα ρίχνετε όση ποσότητα χρειάζεται από το μείγμα του γάλακτος αμυγδάλου με το νερό (ή σκέτο νερό).

Ρίχνετε σε φόρμα μακρόστενη (η δική μου είναι 28cm) και ψήνετε αέρα στους 170 για 45 λεπτά περίπου.

Στα 40 min κανετε τεστ με την οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο, αν όχι αφήνετε να ψηθεί λίγο ακόμα.

Μόλις ψηθεί, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντός της φόρμας περίπου για δεκαπέντε λεπτά. Μετά ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.

Σημειώσεις Κλαίρης:

Αν δεν έχετε sour cream, μπορείτε να φτιάξετε με τους παρακάτω τρόπους:
1) 100 γρ κρέμα γάλακτος και 1 κ.σ ξύδι λευκό ή λεμόνι, αφήνετε στην άκρη και μόλις πήξει είναι έτοιμη η sour cream.
2) 70 γρ ξυνόγαλο με 40 γρ βούτυρο μαλακό, ανακατέψτε καλά να πήξει και είναι έτοιμη η sour cream.

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα των 60 γρ έχει περίπου 160 θερμίδες με 3.4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0.7 γρ φυτικών ινών, άρα 2.7 γρ καθαρών υδατανθράκων – 7%), 4.7 γρ πρωτεΐνης (12%) και 14.4 γρ λίπους (81%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθρο"Γαριδάκια" τυριού
Επόμενο άρθροΜπάρες λεμονιού με καρύδα
Debug: Newspaper

Απάντηση