Την συνταγή βρήκε η Eirini Boukouvala, η οποία μου έδωσε και τις φωτογραφίες, την οποία ευχαριστώ πολύ θερμά! Μας είπε πως είναι πολύ νόστιμα και εθιστικά, οπότε δοκιμάστε τα υπ’ ευθύνη σας!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 4 μερίδες)

200 γρ γκούντα (ή άλλο κίτρινο τυρί, πχ μοτσαρέλα ή τσένταρ, ή συνδυασμό τους)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 80 ° C – 90 ° C αέρα να προθερμανθεί.

Κόβετε το τυρί σε μικρά τετραγωνάκια και τα απλώνετε σε μια λαμαρίνα πάνω στην οποία έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε αρκετό κενό ανάμεσα στα κομμάτια. Χωράει περίπου 100 γρ τυρί ανά ταψί.

Ψήστε για περίπου 60 λεπτά, θέλει αρκετό χρόνο για να φύγει η υγρασία του τυριού. Μόλις περάσει η μια ώρα, ανεβάστε την θερμοκρασία στους 140 ° C για να κάνετε το τυρί να σκάσει. Ψήστε για τουλάχιστον άλλα 15 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα καταναλώσετε.

Αν θέλετε να τα κάνετε κέτο, συνοδεύετε με 10 γρ μαγιονέζα, το οποίο θα σας επηρεάσει τα μάκρος ως εξής: 257 θερμίδες, 0 γρ υδατάνθρακες, 13 γρ πρωτεΐνης (20%), 23 γρ λίπους (80%).

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 185 θερμίδες με 0 γρ υδατανθράκων (0%), 12,5 γρ πρωτεΐνης  (27%) και 15 γρ λίπους (73%).

Πηγή συνταγής
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΥψηλά τριγλυκερίδια στην κετογονική δίαιτα
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με μπαμπού και σμετάνα
Debug: Newspaper

Απάντηση