Τα υψηλά τριγλυκερίδια (TGs) είναι ενέργεια αποτελεσματικά βασισμένη σε λίπος. Και αν βρίσκεστε σε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (LCHF), είναι πιθανό να τα τρώτε καθημερινά, ενώ παράλληλα τα αποθηκεύετε ως έχουν στα δικά σας λιπώδη κύτταρα. Το “τρι” είναι για τα τρία λιπαρά οξέα που ομαδοποιούνται το καθένα από αυτά στην ραχοκοκαλιά μιας γλυκερόλης. Έτσι, μια συνηθισμένη ερώτηση είναι: “Αν το σώμα μας τροφοδοτείτε από τριγλυκερίδια στην διατροφή χαμηλών υδατανθράκων/κετογονική – τότε γιατί οι εξετάσεις αίματός μου δείχνουν ότι τα τριγλυκερίδια μου έχουν μειωθεί από τότε που άρχισα;” Απλά … η χρήση τους έχει αυξηθεί. Πάρα πολύ! Και αυτό είναι καλό! Σε γενικές γραμμές, θέλετε να επιδιώξετε να έχετε τριγλυκερίδια σας κάτω από 150 mg / dL τουλάχιστον και κατά προτίμηση κάτω από 100 mg / dL για βέλτιστη υγεία. Το θεωρώ αυτό καθολικό παρεμπιπτόντως. Δεν έχει σημασία αν βρίσκεστε σε σε διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, κετογονική, παλαιολιθική, φυτοφαγική, μεσογειακή ή στην ειδική δίαιτα με χυμούς του Μπομπ ή την δίαιτα με τα χάμπουργκερ. Εάν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια, αυτό υποδηλώνει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα – και τα τριγλυκερίδια είναι ένας δείκτης στον οποίον πρέπει να δώσετε προσοχή, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δείκτη.

Πιθανές αιτίες για υψηλά τριγλυκερίδια

Εδώ είναι η γενική λίστα ελέγχου μας:

  • Επιβεβαιώστε πως πριν τις εξετάσεις αίματος έχετε πιει μόνο νερό για τουλάχιστον 8 με 12 ώρες (όχι φαγητο, όχι καφές, μόνο νερό). Όσο πιο έξω από αυτό το παράθυρο είστε, τόσο περισσότερο μπορεί να αυξηθούν τα τριγλυκερίδια σας (ειδικά αν φάτε ένα λιπαρό τελευταίο γεύμα). Μην πίνετε αλκοόλ 2 – 3 μέρες πριν την εξέταση.
  • Μπορεί να έχετε ευαισθησία στον καφέ. Ξέρω, ξέρω, μισώ να είμαι ο κομιστής των κακών ειδήσεων. Αλλά έχουμε βρει έναν εκπληκτικά μεγάλο αριθμό ατόμων που βλέπουν τα τριγλυκερίδια τους επίμονα υψηλά επειδή καταναλώνουν καφέ. Σημειώστε ότι αυτό αφορά ελάχιστους ανθρώπους, στους περισσότερους ανθρώπους ο καφές λειτουργεί ευεργετικά. Μια μεγάλη N = 1 μελέτη [που πραγματοποιήθηκε από τον Sean Brennan έδειξε αυτή την πιθανή ευαισθησία σε δράση.
  • Μπορεί να έχετε “διαρροές υδατάνθρακα”. Παρακολουθήστε σοβαρά τι τρόφιμα καταναλώνετε. Να είστε πραγματικά, αληθινά, απολύτως βέβαιοι ότι έχετε αντιληφθεί όλους τους υδατάνθρακες στην διατροφή σας. Οι κοινές μη καταγεγραμμένες “διαρροές” περιλαμβάνουν σάλτσες, μπαχαρικά, ποτά, αλκοόλ και πολλά πράγματα με την ένδειξη “0 γρ υδατάνθρακα”, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι όντως μηδενικά σε υδατάνθρακες (απλα τα έχουν στρογγυλέψει σε ορισμένες διατροφικές ετικέτες), όπως συμβαίνει πχ σε μερικές μάρκες κρέμας γάλακτος.
  • Μερικές φορές θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε έναν μετρητή γλυκόζης για να ανιχνεύσετε τι έχει στην πραγματικότητα υψηλότερους υδατάνθρακες από ό, τι θεωρείτε.

Συμπέρασμα: πολλοί που καταναλώνουν ακόμη και μέτριους υδατάνθρακες, ενώ κάνουν μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων μπορεί να δουν τα τριγλυκερίδιά τους να ανεβαίνουν, επειδή καταναλώνουν μεγάλο ενεργειακό πλεόνασμα. Κόψτε τις ραφιναρισμένες / υγρές / συμπυκνωμένες μορφές λίπους. Μην καταναλώνετε bulletproof καφέ, fat bombs κλπ. Καταναλώστε όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος από πραγματικές πηγές τροφίμων.

Αυτή η λίστα δεν είναι προφανώς πλήρης, όμως αυτές οι τέσσερις ήταν οι πιο συνηθισμένες αιτίες για τα υψηλά τριγλυκερίδια σε μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων / κετογονική. Αν θέλετε να δείτε πως μπορείτε να μειώσετε τα τριγλυκερίδιά σας, δείτε και αυτό εδώ το άρθρο.  Επίσης να ξέρετε πως γενικά δεν συνίσταται να κάνετε αιματολογικές εξετάσεις πριν περάσει εξάμηνο από την αλλαγή διατροφής, για να δώσετε χρόνο στο σώμα σας να προσαρμοστεί πρώτα. Τέλος, η απώλεια βάρους (λίπους) μπορεί επίσης να αυξήσει τα τριγλυκερίδια αρχικά.

Πηγή άρθρου (στα αγγλικά)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια ή σπαράγγια σωτέ
Επόμενο άρθρο"Γαριδάκια" τυριού
Debug: Newspaper

Απάντηση