Stir fry μοσχάρι με λαχανικά και noodles – γίνεται και με κοτόπουλο στήθος και θα χει λιγότερες θερμίδες, απλά εγώ είχα μοσχάρι.

Υλικά (για 3 μερίδες)

330 γρ κρεας (μοσχάρι ή κοτόπουλο) σε κομματάκια
250 γρ μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ μανιτάρια κομμένα
150 γρ κολοκυθακι σε κομμάτια μικρά
6 γρ σκόρδο (2 ματάκια)
Λίγο τζιντζερ
10 γρ ελαιόλαδο
30 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ σόγια σος
15 γρ Worcester sauce
6 γρ μέλι
1 κύβο
90 γρ νουντλς ρυζιού (ώμο βάρος)
Αλάτι ελάχιστο, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα γουοκ ψεκαζετε το 1/3 από το λάδι και ανάβετε την φωτιά στο δυνατό. Ρίχνετε το κρέας και το ψήνετε για αρκετή ώρα μέχρι να είναι έτοιμο (αν είναι κοτόπουλο, ψήστε το πολύ καλά).
Το βγάζετε από το γουοκ και ψεκαζετε ξανά με το 1/3 του λαδιού. Προσθέτετε τα λαχανικά και ανακατεύετε, αφού τα αλατοπιπερώσετε. Καπακωνετε και ψήνετε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρείτε κι αυτά.
Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι ψεκαστό και βάζετε το σκόρδο, το τζιντζερ να σωταριστούν μέχρι να μυρίσουν. Ρίχνετε τις δύο σος, 2 μεγάλα ποτήρια νερό (περίπου 800 – 900 γρ), τον κύβο και το αλεύρι. Έχετε την φωτιά στο δυνατό κι ανακατεύετε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι και να αρχίζει να πήζει ελαφρά. Προσθέτετε τα νουντλς και βράζετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα νουντλς, ρίχνετε πίσω στο γουοκ το κρέας και τα λαχανικά κι ανακατεύετε. Αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα με μοσχαρι έχει περίπου 500 θερμίδες με 47 γρ υδατάνθρακα, 22 γρ λίπους και 30 γρ πρωτεΐνης 😍

Προηγούμενο άρθροΓερμανικό pancake (dutch baby)
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με σολομό
Debug: Newspaper

Απάντηση