Ένα εύκολο και πολύ χαμηλό θερμιδικα γεύμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη.

Υλικά (για 1 μερίδα)

350 γρ κολοκυθακι ώμο (4 μικρά κολοκυθακια) κομμένο ζουλιεν ή περασμένο στον χοντρό του τρίφτη
3 + 3 γρ ελαιόλαδο
30 γρ ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ γαρίδες
190 γρ ντομάτα (1 μεσαία) τριμμένη ή σε κομματάκια
28 γρ φέτα
Πιπέρι, κρεμμύδι αποξηραμένο, μαϊντανός φρέσκος ή ξερός

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζετε τα 3 γρ λάδι να κάψουν λίγο. Προσθετετε τις γαρίδες και τις σωταρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε υο σκόρδο να πάρει μυρωδιά και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και ψήνετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε την φέτα, αφού την τρίψετε. Ανακατεύετε και βγάζετε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τα κολοκυθακια τα οποία ψεκαζετε με 3 γρ λαδι. Σωταρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλετε. Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτετε ξανά την σάλτσα και ανακατεύετε να πάει παντού. Καταναλώνετε αμέσως.

Αν νηστευετε, μπορείτε να βάλετε διατροφική μαγιά αντί για φέτα, αλλά θα αλλάξουν τα μάκρος (πιο λίγες θερμίδες).

Διατροφικές πληροφορίες:

Έχει περίπου 380 θερμίδες με 20 γρ υδατάνθρακα (6 γρ ίνες, καθαροί υδατάνθρακες 14), 14 γρ λίπους και 40 γρ πρωτεΐνης 😍

Προηγούμενο άρθροΠαγωμένο smoothie bowl με μύρτιλλο
Επόμενο άρθροΛαζάνια με τυριά και σπανάκι
Debug: Newspaper

Απάντηση