Πρώτη φορά χτες έφτιαξα λαζάνια και κανείς δεν μου είχε πει πόσο εύκολα είναι! Εντάξει, θέλει κάπου 45 λεπτά ψήσιμο, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς θέμα, απλά βάζεις ένα χρονόμετρο κάπου και συνεχίζεις την ζωή σου, χαχα.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 μερίδες)

9 φύλλα λαζάνια

16 γρ ελαιόλαδο

80 γρ φρέσκο κρεμμύδι (1/2 ματσάκι περίπου)

100 γρ πράσο (1 κανονικό προς μεγάλο)

500 – 550 γρ σπανάκι (έβαλα έτοιμο, πλυμένο)

35 γρ άνιθο (περίπου 1/3 από ένα ματσάκι)

200 γρ κότατζ

150 γρ τυρί λάιτ (έβαλα με 5% λιπαρά)

4 αυγά

150 γρ γιαούρτι με 2% λιπαρά

90 γρ κατσικίσιο τυρί λάιτ (ή φέτα)

7 γρ ελαιόλαδο (για να αλείψετε το ταψί)

135 γρ γκούντα (6 φέτες για αποπάνω)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζετε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσο, αφού πρώτα τα ψιλοκόψετε μαζί με το ελαιόλαδο. Ανάβετε το μάτι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και τα σωτάρετε μέχρι να μυρίσουν και να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτετε το σπανάκι και τον άνιθο και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Μόλις μαλακώσει καλά, αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα λαζάνια, το λάδι για το ταψί και την γκούντα. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας, θα έχει κάποια υγρά, δεν σας πειράζουν.

Λαδώνετε καλά το ταψί και απλώνετε 3 φύλλα λαζάνια. Βάζετε από πάνω το 1/3 της γέμισης. Βάζετε ξανά 3 φύλλα και ύστερα άλλο 1/3 από την γέμιση. Βάζετε και τα τελευταία 3 φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και ύστερα απλώνετε τις φέτες γκούντα. Ρίχνετε 20 – 30 γρ νερό αν σας φαίνεται στεγνό, ίσα ίσα να έχει υγρά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για περίπου 40 – 50 λεπτά (ανάλογα και τον φούρνο).

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 430 θερμίδες με 27 γρ υδατάνθρακα, 20 γρ λιπαρών και 33.5 γρ πρωτεΐνης.

 

Φωτογραφίες: unsplash

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθομακάρονα με γαρίδες
Επόμενο άρθροΖύμη πίτσας με 2 υλικά
Debug: Newspaper

Απάντηση