Συνταγή που ταιριάζει σε κάθε περίσταση αφού αποτελεί ιδανικό μεζέ. Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της αγαπημένης μου Νίκης Ζορμπά.!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

*250 γρ φέτα σκληρή
*2 πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες απο βαζάκι
*2 κ.σ. μαγιονέζα (30 γρ)
* 1 κ.σ. κέτσαπ σπιτική (συνταγή εδώ) ή της ντουκάν που υπάρχει χωρίς ζάχαρη ή κάποια με στέβια από σούπερ μάρκετ (15 γρ)
* 1 κ.γ πάπρικα
* 1 κ.σ. ξυδι
* πιπερίτσα καυτερή αποξηραμένη κατά βούληση

tirokafteri

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι ή σε μπλέντερ και πολτοποιείτε. Είναι μια συνταγή από την Έδεσσα. Είναι εξαιρετικά γρήγορη και νόστιμη. Αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν την καταναλώσετε!

Εάν δεν την θέλετε υδαρή, αλλά αλοιφή (όπως την λένε Βόρεια) μπορείτε να χτυπήσετε όλα τα υλικά στο μούλτι εκτός από την φέτα, την οποία προσθέτετε τριμμένη με το χερι στο μείγμα μετά.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Όλη η δόση έχει περίπου 885 θερμίδες με 18.2 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.1 γρ φυτικών ινών, άρα 16.1 γρ καθαρών υδατανθράκων – 7%), 36.5 γρ πρωτεΐνης (17%) και 73.2 γρ λίπους (76%).

Προηγούμενο άρθροΚέτο τσουρέκι (και μαζί κρέμα για εκμέκ)
Επόμενο άρθροΜαγειρίτσα με συκώτι και αυγολέμονο
Debug: Newspaper

Απάντηση