Η συνταγή και η πρώτη φωτογραφία είναι της αγαπημένης μου Σταύρης Παντέρη. Μου τα έφερε απλά να τα δοκιμάσω και ενώ ήθελα να φάω ένα, ..έφαγα τέσσερα. Ευτυχώς που είναι μικρά! Θυμίζουν λίγο τα κρακεράκια που δίνουν τις κηδείες με τον καφέ (το λέω για καλό αυτό, όσο κι αν δεν ..του φαίνεται) και είναι πολύ τραγανά και εθιστικά! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑ, ίσα που γλυκίζουν, αν τα θέλετε γλυκά, προσθέστε και έξτρα γλυκαντικό. Και πάνε τρελά με καφέ! Οπότε φτιάξτε τα! Αν θέλετε να τα κάνετε κέτο ή φάτε τα με λίγο βούτυρο ή συνοδέψτε τα με bulletproof καφέ ή τσάι ή κακάο.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 16 παξιμαδάκια)

100 γρ ταχίνι χωρίς ζάχαρη (ή βούτυρο αμυγδάλου ή καρύδας)
100 γρ σιρόπι Sukrin Fibre Syrup Clear (δεν ξέρω αν γίνεται αντικατάσταση με άλλο γλυκαντικό, θα θέλει σίγουρα και νερό και πιθανά να μη βγουν το ίδιο τραγανά, αν το δοκιμάσει κάποιος ας μας πει)
120 γρ αλεύρι αμυγδάλου

Εκτέλεση

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά με ένα πηρούνι σε ένα μπολ. Φτιάχνετε ένα μπαστουνάκι, το οποίο τυλίγετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Το βγάζετε από το ψυγείο και κόβετε φέτες. Ψήνετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα στους 180 βαθμούς αέρα στην μεσαία σκάλα σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή μη τα κάψετε!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε παξιμαδάκι έχει περίπου 80 θερμίδες με 7.6 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5.8 γρ φυτικών ινών, άρα 1.8 γρ καθαρών υδατανθράκων – 9%), 2.7 γρ πρωτεΐνης (13%) και 7.1 γρ λίπους (78%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΑποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αυγών
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας κούπας με τριπλή σοκολάτα και αλεύρι καρύδας
Debug: Newspaper

Απάντηση