Αυτή η συνταγή φτιάχνεται πανεύκολα και έχει μόνο αλεύρι καρύδας (πολλοί αποφεύγουν το αλεύρι αμυγδάλου γιατί οι ξηροί καρποί μπορεί να εμποδίσουν ή να διακόψουν την απώλεια βάρους). Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε στους 180 βαθμούς αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 με 15 λεπτά (θα το δείτε κιόλας) – απλά τριπλασιάστε την δόση, δεν αξίζει να ανάψετε φούρνο για ένα κεκάκι δύο ατόμων!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 2 μερίδες)

Για το κέικ:

12 γρ αλεύρι καρύδας

2 γρ μπέικιν πάουντερ

6 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

15 – 30 γρ γλυκαντικό 1:1 (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)

40 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαράκρέμα καρύδας αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)

1 αυγό (ή 50 γρ ασπράδι αν σας μυρίζει εύκολα αυγουλίλα, βέβαια θα αλλάξουν λίγο τα μάκρος)

Άρωμα βανίλια (προαιρετικά)

Άρωμα ή ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

13 γρ κομματάκια σοκολάτας με τουλάχιστον 85% κακάο (προαιρετικά)

Για την σος:

14 γρ βούτυρολάδι καρύδας αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)

12 γρ κομματάκια σοκολάτας με τουλάχιστον 85% κακάο

10 – 15 γρ γλυκαντικό 1:1 σε άχνη ή υγρό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για το κέικ:

Ανακατεύετε τα στέρεα υλικά σε μια μεγάλη κούπα ή ένα μεσαίο μπολ που κάνει για φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά και να μην έχουν γρομπαλάκια.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε φούρνο, ανάψτε τον στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Χτυπάτε το αυγό (ή το ασπράδι) με την κρέμα γάλακτος (ή καρύδας) και την βανίλια ή/και το ξύσμα σε ένα ποτήρι να ανακατευτούν καλά.

Βάζετε το χτυπημένο αυγό με την κρέμα στην κούπα ή μπολ με τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε ξανά πολύ καλά.

Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.

Ψήνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά ή στον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα για 10 – 15 λεπτά – αν έχετε κάνει μεγαλύτερη δόση, θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος δείτε το. Θα πρέπει αν καρφώσετε το κέικ με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα, αυτά να βγαίνουν στεγνά.

Για την σος:

Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με το βούτυρο (ή το λάδι καρύδας) και το γλυκαντικό (αν χρησιμοποιείτε) σε μια καθαρή μικρή κούπα για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μικρό σκεύος στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αν σκοπεύετε να φτιάξετε μεγαλύτερη δόση, ανάλογα αυξήστε την ποσότητα και στην σος.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει καλά, το βγάζετε από την κούπα και το περιχύνετε με την σος. Εγώ βιαζόμουν και το έφαγα κατευθείαν, χαχα!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα (με από όλα) έχει περίπου 220 θερμίδες με 3.9 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1 γρ φυτικών ινών, άρα 2.9 γρ καθαρών υδατανθράκων – 6%), 6.6 γρ πρωτεΐνης ( 13%) και 18.6 γρ λίπους (81%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚέτο παξιμαδάκια
Επόμενο άρθροLow carb twix!
Debug: Newspaper

Απάντηση