Το κουνουπίδι είναι το λαχανικό – έκπληξη για μια διατροφή χαμηλών υδατάνθρακων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως και να αντικαταστήσει το κλασσικό ρύζι ή ακόμα και την ζύμη της πίτσας. Μπορείτε να το κάνετε χούμους (αντί για ρεβύθια) ή να το λιώσετε και να το κάνετε πουρέ (αντί για τον κλασσικό πουρέ πατάτας). Είναι ένα από τα λαχανικά που σχεδόν πάντα έχω στο ψυγείο ακριβώς λόγω των άπειρων επιλογών χρήσης του – θα βρείτε συνταγές για όλα στο blog, αν πατήσετε τα links από πάνω.

Η σούπα αυτή είναι περισσότερο σαν κρέμα, αλλά αν την θέλετε πιο νερουλή, απλώς προσθέστε παραπάνω νερό. Μπορεί να γίνει καυτερή (με νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς, κόκκινο πιπέρι ή φρέσκια καυτερή πιπεριά – ό,τι έχετε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε) ή πιο γλυκιά, παραλείποντας όλα τα καυτερά συστατικά. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και βγάζει αρκετές μερίδες.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 8 με 10 μερίδες, ως πρώτο πιάτο)

1 μεσαίο προς μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια (600 με 900 γρ)
1 κ.σ. φρέσκος ή αποξηραμένος βασιλικός, ψιλοκομμένος
3 μεγάλα κρεμμύδια (ή 4 πιο μικρά)
1 κονσερβοκούτι γάλα ή κρέμα καρύδας
2 κ.σ. γεμάτες λάδι καρύδας (30 γρ)
2. κ.σ. μασκαρπόνε τυρί κρέμα (το παραλείπετε αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, ή αν νηστεύετε)
2. κ.σ. πάστα κάρυ (αν δεν έχετε βάλτε απλώς μπόλικο κάρυ σε σκόνη)
1 κ.γ. κουρκουμάς
Λίγο λευκό κρασί (προαιρετικά)
Τσίλι ή καυτερή πιπεριά νιφάδες (προαιρετικό)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε με 1 κ.σ. λάδι καρύδας μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
Προσθέτετε το κουνουπίδι, τον βασιλικό, την πάστα κάρυ (ή το κάρυ σκόνη), τον κουρκουμά και αφήνετε να ψηθεί λίγο. Προσοχή στην φωτιά να είναι μέτρια, αλλιώς το κουνουπίδι θα καεί. Δεν βάζετε νερό.
Ρίχνετε το το κρασί αν χρησιμοποιείτε και ανακατεύετε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτετε το γάλα καρύδας και εν συνεχεία χρησιμοποιείτε την άδεια κονσέρβα δύο φορές για να βάλετε νερό. Θέλετε να μη σκεπαστεί εντελώς το κουνουπίδι. Βάζετε και το τσίλι ή την καυτερή πιπεριά και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για κάνα μισάωρο μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι καρύδας (1 κουταλιά της σούπας γεμάτη) και το μασκαρπόνε (2 κουταλιές της σούπας γεμάτες). Λιώνετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή χρησιμοποιείτε ράβδο μπλέντερ αν έχετε. Περιχύνετε με λίγη κρέμα γάλακτος καρύδας και απολαμβάνετε!
Καλή επιτυχία!
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος αποπάνω ή κρέμα καρύδας εξτρά για διακόσμηση!

Διατροφικές πληροφορίες:
Βγάζει περίπου 8 με 10 μικρές μερίδες (ως πρώτο πιάτο, αν το φάτε για κυρίως, διπλασιάστε τα νούμερα). Σύμφωνα με έναν χοντρικό υπολογισμό στο myfitnesspal, έχει περίπου 100 θερμίδες η μερίδα, με 8 γρ λίπος (78%), 4 γρ συνολικούς υδατάνθρακες (17%), 1 γρ φυτικές ίνες και 1 γρ πρωτείνη (5%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη πίτσα από κουνουπίδι
Επόμενο άρθροΣπιτική μελιτζανοσαλάτα
Debug: Newspaper

Απάντηση