Χτες ο άντρας είπε θέλει μια αεράτη μους για να φάει με σαντιγί που του αρέσει και αποφάσισα να κάνω την πιο απλή συνταγή έβερ που ήξερα πως σίγουρα θα εκτιμούσε: βασικά σαντιγί σοκολάτας με λευκή σαντιγί αποπάνω, χαχα! Και όντως το πείραμα πέτυχε και αυτή την στιγμή που σας γράφω έχουμε τσακίσει από μία και οι δύο μας και είμαστε ευτυχισμένα σκασίμπα (αργκό του σπιτιού μας, κοινώς έχουμε σκάσει).

Θέλει ειδικό υλικό γιατί επειδή φοβήθηκα τα γλυκαντικά για να γλυκάνω έξτρα την μους έβαλα σιρόπι Sukrin που ήξερα πως δεν θα χαλάσει την υφή – μπορείτε όμως να το παραλείψετε αν δεν τα θέλετε αρκετά γλυκά.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 7 μεγάλες μερίδες)

710 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (ή κρέμα καρύδας, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, ή αν νηστεύετε)

80 γρ γλυκαντικό 1:1 (εγώ έβαλα sukrin Melis, που είναι ήδη άχνη και το έχω αγαπήσει, το βάζω πάντου σχεδόν πια – προαιρετικά)

30 γρ κακάο (εγώ έβαλα Criollo, το οποίο είναι ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, το πιο γευστικό κακάο που έχω φάει ποτέ μου και είμαι επίσημα εθισμένη και έχει και τέλεια μάκρος!)

30 γρ Sukrin Fibre Syrup (προαιρετικό, αλλά βοηθά και στην υφή), ή μέλι (αν δεν κάνετε διατροφή πολύ χαμηλών υδατανθράκων)

Άρωμα βανίλια (εγώ έβαλα αυτό)

Εκτέλεση

Βάζετε την κρέμα γάλακτος με το γλυκαντικό και την βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάτε με το μίξερ για αρκετά λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσοχή ΔΕΝ θέλουμε να πήξει πολύ, δείτε και στην πάνω αριστερά φώτο. Βάζετε τα 400 γρ σε ένα άλλο μικρότερο μπολ.

Συνεχίζετε το χτύπημα στο μεγάλο μπολ μέχρι να πήξει αρκετά ώστε να στέκεται καλά (αυτή είναι η λευκή σαντιγί που θα μπει αποπάνω). Δείτε την πάνω δεξιά φώτο. Βάζετε στο ψυγείο.

Στο μικρότερο μπολ προσθέτετε το κακάο και το σιρόπι, ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ με το μιξερ ΠΡΙΝ το βάλετε σε λειτουργία (αλλιώς θα σηκωθεί σκόνη κακάο και θα πάει ΠΑΝΤΟΥ, ρωτήστε με πως το ξέρω..) και μόλις ανακατευτεί καλά το κακάο, χτυπάτε λίγο ξανά με το μίξερ μέχρι να πήξει. Το κακάο έχει ίνες, οπότε θα πήξει γρήγορα, προσέξτε λοιπόν μη το παραχτυπήσετε.

Σερβίρετε την μους σοκολάτα σε ποτηράκια και τρώτε την μισή σας ζωή να την ισιώσετε και να καθαρίσετε τα πλαϊνά που έχετε κάνει χάλια. Αποπάνω προσθέτετε την λευκή σαντιγί. Ιδανικά την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την καταναλώσετε, αλλά τρώγεται και επιτόπου.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 365 θερμίδες με 6.4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3.5 γρ φυτικών ινών, άρα 2.9 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3%), 2.7 γρ πρωτεΐνης (3%) και 37.9 γρ λίπους (94%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΔιαιτητικοί υδατάνθρακες και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Επόμενο άρθροΣαλάτα σπέσιαλ με μπέικον, μαρούλι και ντομάτα (BLT)
Debug: Newspaper

Απάντηση