Η συνταγή είναι παραλλαγή συνταγής από τα ζαχαροπλαστεία «Αγαπητός», μας την έδωσε μαζί με τις φωτογραφίες η Plami Kopanu! Πρόκειται για ρολό αμυγδαλόπαστας με γέμιση κρέμας βουτύρου!

Για να μάθουμε λίγο την ιστορία αυτού του γλυκού, τον Δεκέμβριο του 1944 ο ζαχαροπλάστης Αγαπητός Βαλογιώργος είχε μόλις ανοίξει το κατάστημά του στην οδό Τσιμισκή και αναζητούσε το γλυκό, που θα έκανε το ζαχαροπλαστείο του να ξεχωρίζει. Πήρε λίγη αμυγδαλόπαστα, τη γέμισε με κρέμα σαντιγί και ονόμασε τα γλυκά που έφτιαξε, “ροδίνια”. Ήταν η πρώτη επιτυχία ενός θρυλικού ζαχαροπλαστείου στη Θεσσαλονίκη, μιας οικογενειακής επιχείρησης τριών γενεών, η οποία διήνυσε επτά δεκαετίες επιτυχημένης πορείας. [Πηγή]

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 20 κομμάτια)

Για την πάστα αμυγδάλου:

500 γρ. αμύγδαλα ανάλατα, χωρίς φλούδα
250 γρ. γλυκαντικό 1:1 σε άχνη (η Plami έβαλε Sukrin Icing)
2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου (έχει η biodiet)
Ελάχιστο νερό ή ανθόνερο

Για την κρέμα βουτύρου:

250-300 γρ. ασπράδια (από 10 αυγά)
100 γρ. γλυκαντικό 1:1 σε άχνη (η Plami έβαλε Sukrin Icing)
200 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Άρωμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση:

1 πακέτο αμύγδαλο φιλέ
Γλυκαντικό 1:1 σε άχνη (η Plami έβαλε Sukrin Icing)

Εκτέλεση

Για την πάστα αμυγδάλου:

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το γλυκαντικό και το άρωμα πικραμύγδαλου, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε ελάχιστο νερό ή ανθόνερο για να διευκολύνετε το ανακάτεμα. Ανοίγετε την πάστα σε φύλλο 40 x 20 εκ., πάχους 1 εκ, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.

Για την κρέμα βουτύρου:

Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην πάρουν αέρα, τα ασπράδια με το μισό γλυκαντικό μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα κρατάτε στην άκρη.

Χτυπάτε σε άλλο μεγάλο μπολ με το μίξερ το βούτυρο με το υπόλοιπο γλυκαντικό και τη βανίλια, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα (με προσοχή μη ξεφουσκώσει).

Τοποθετείτε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή κορνέ).

Κόβετε με ένα κοφτερό, μυτερό, βρεγμένο μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) το ανοιγμένο φύλλο σε λωρίδες πλάτους 5 εκ., απλώνετε στην καθεμιά κρέμα βουτύρου και κλείνετε σχηματίζοντας ρολό.

Κόβετε σε ρολάκια μήκους 4-5 εκ. και πασπαλίζετε με φιλέ αμύγδαλο και γλυκαντικό σε άχνη.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Χοντρικά κάθε ροδίνι χωρίς τα διακοσμητικά έχει 210 θερμίδες, με 5.5 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3.1 γρ φυτικών ινών, άρα 2.4 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 6.7 γρ πρωτεΐνης (12%) και 19.6 γρ λίπους (83%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΥποθυρεοειδισμός προκαλούμενος από υποκατάστατα ζάχαρης
Επόμενο άρθροΚέτο μελομακάρονα
Debug: Newspaper

Απάντηση