Υλικά

🥩 700 – 1000 γρ μοσχάρι κιλοτο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
🥬1 πρασο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο
🥕 2 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια μικρά
2 μάτια σκόρδο (προαιρετικά)
🌹 40 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🥂 1 μικρό ποτηράκι κρασί
🍋 Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
💦 1 μεγάλο ποτήρι νερό (περίπου 500 γρ)
🥬Μαιντανος ψιλοκομμένος (1/4 ματσάκι περίπου) κ; Ι λίγο άνιθος (2-3 κ.σ)
🧂Αλάτι, πιπέρι ρίγανη, δαφνη

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το αλευρωνευτε καλά από όλες τις μεριές.
Βάζετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χυτρα να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Τσιγαριζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Μόλις γίνει καφέ, χαμηλώνετε λίγο την φωτιά και ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το πρασο και το ξερό κρεμμύδι. Ανακατεύετε λίγο και σβήνετε με το κρασί και τον χυμό λεμόνι. Προσθέτετε τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι, την δάφνη και το νερό και σκεπαζετε με το καπακι.
Αν έχετε χυτρα θέλει περίπου 20-30 λεπτά βράσιμο από όταν αρχίσει να σφυρίζει αν έχετε απλά κατσαρόλα ψήνετε για περίπου 1.30 ώρα σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το ξύσμα, τοκ άνιθο και τον μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!

H συνταγή είναι του Άκη Πετριτζικη με πολύ μικρές παραλλαγές. ❤️

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς πανεύκολος
Επόμενο άρθροΜπισκότα brownie
Debug: Newspaper

Απάντηση