Η συνταγή είναι από εδώ και την βρήκε η αγαπημένη Eirini Mol, η οποία μου έδωσε και τις φωτογραφίες και την ευχαριστώ πολύ!

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΨΩΜΙ, ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟ!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

110 – 140 γρ αλεσμένα αμύγδαλα χωρίς φλούδα ή αλεύρι αμυγδάλου

35 γρ ασπράδι σκόνη (όχι σκόνη πρωτεΐνης)

45 γρ ψύλλιουμ τριμμένο

30 γρ αλεύρι/ίνες μπαμπού

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

17 γρ μπέικιν πάουντερ

3 κ.σ. μηλόξυδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο (30 γρ)

450 μλ ζεστό νερό

1.5 κ.γ. αλάτι (4 – 6 γρ)

Ίνες μπαμπού για διακόσμηση ή σουσάμι (προαιρετικά)

(αν δεν θέλετε σκόνη ασπράδι μπορείτε να βάλετε 6 ασπράδια, περίπου 180 γρ, αλλά θα βάλετε 200 γρ νερό, όχι 450)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις να προθερμανθεί.

Ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ζεστό νερό (προσοχή μη καείτε), το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Ιδανικά αφήνετε την ζύμη για 30 λεπτά να φουσκώσει, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Βάλτε ένα αντικολλητικό χαρτί πάνω στην σχάρα. Πλάστε την ζύμη με βρεγμένα χέρια σε ένα στρογγυλεμένο καρβέλι ή δύο μικρότερα (γίνεται καλύτερο αν κάνετε 2 ή 3 καρβέλια, ψήνεται καλύτερα) και βάλτε τα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Χαράξτε την επιφάνεια τους με ένα μαχαίρι και πασπαλίστε με ίνες μπαμπού ή σουσάμι αν θέλετε.

Ψήστε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις. Όταν ψηθεί το ψωμί, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το πάνω στην σχάρα να κρυώσει. Μη το κόψετε πριν κρυώσει καλά.

Είναι οριακά κέτο, αν βάλετε λίγο βουτυράκι κατευθείαν θα γίνει κέτο!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 110 θερμίδες με 7.3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 8.8 γρ φυτικών ινών, άρα 0 γρ καθαρών υδατανθράκων – είναι από τις πολλές ίνες – 0%), 6.2 γρ πρωτεΐνης (22%) και 9.6 γρ λίπους (76%).

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές της Ειρήνης, μπορείτε να την ακολουθήσετε στην σελίδα της στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ!
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚάνετε κετογονική διατροφή; ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ
Επόμενο άρθροΤα πιο κοινά λάθη σε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες
Debug: Newspaper

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικό!!! Πραγματικά είναι ο,τι πιο κοντινό στο κανονικό ψωμί!!! Συγχαρητήρια!!! Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!!

    • Τα συγχαρητήρια ανήκουν στην Ειρήνη Μολ που μου έδωσε την συνταγή, αλλά σας ευχαριστούμε πολύ για το θερμό σας σχόλιο!

Απάντηση