Ακόμα γλείφομαι που δοκίμασα, απλά ήταν λίγο σκληρός, νομίζω λόγω ψυγείου, γευστικά πάντως σκίζει! Και κρατάει πάρα πολύ, αφού δεν έχει κάτι που να χαλάει εύκολα μέσα.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 20 μερίδες των 28 γρ)

410 γρ ταχίνι ολικής άλεσης

100 γρ γλυκαντικό 1:1 σε άχνη κατά προτίμηση (έβαλα Sukrin Icing)

30 μλ νερό (περίπου 4 κ.σ. με δοσομετρητή)

40 με 50 γρ σιρόπι Sukrin Fibre Syrup Clear (προαιρετικά, νομίζω βγαίνει και χωρίς αυτό, όμως βοηθά στην κολλώδη υφή που θυμίζει χαλβά, αν το δοκιμάσετε πείτε μας)

30 γρ αμύγδαλα ολόκληρα καβουρδισμένα (προαιρετικά, για μέσα στο μείγμα)

Άρωμα βανίλια μπόλικο

Άρωμα πορτοκάλι ή μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζετε το νερό και το γλυκαντικό. Μόλις αρχίσει να λιώνει, προσθέτετε το σιρόπι. Είναι έτοιμο μόλις γίνει διάφανο.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε λίγο το ταχίνι και μόλις είναι διάφανο το μείγμα σας το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνέχεια και σύντομα θα αρχίσει να πήζει να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Εκεί είναι έτοιμο. Ρίχνετε μέσα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (μπορείτε να τα καβουρδίσετε για λίγα λεπτά σε ένα τηγανάκι) και τα αρώματα και ανακατεύετε ξανά. Μπορείτε να βάλετε ό,τι ξηροκάρπια θέλετε ή 25 γρ κακάο, αν τον θέλετε σοκολατένιο (σε αυτή την περίπτωση βάλτε 40 μλ νερό στην αρχή).

Βάζετε σε αντικολλητική φόρμα ή σε απλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Αν τυχόν βγάλει υγρά το ταχίνι τα σκουπίζετε. Διατηρείται εκτός ψυγείου μέσα σε δοχείο με ένα χαρτί μέσα.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα των 28 γρ έχει 135 θερμίδες με 4.1 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3.8 γρ φυτικών ινών, άρα 0.3 γρ καθαρών υδατανθράκων – 1%), 5.4 γρ πρωτεΐνης (16%) και 12.5 γρ λίπους (83%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΑναλογία τριγλυκεριδίων και καλής χοληστερίνης (TG/HDL ratio)
Επόμενο άρθροΛαγάνα
Debug: Newspaper

Απάντηση