Πρόκειται για συνταγή που θυμίζει πάρα πολύ μαλακό κανονικό ψωμί και άρεσε πολύ σε όλους! Επειδή δε, το σουσάμι έχει πολύ ωραία γεύση, ειναι ίσως το μόνο ψωμί που τρώγεται και σκέτο!  Γίνεται επίσης εξαιρετικά “λαγανάκια”, δείτε την φώτο, απλά θέλει να έχετε βρεγμένα χέρια όταν τα πλάθετε.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για μια φρατζόλα ή 7 “λαγανάκια”)

200 γρ παγωμένη κρέμα καρύδας (από το προηγούμενο βράδυ να έχετε βάλει την κονσέρβα στο ψυγείο)

3 μεγάλα αυγά

50 γρ αλεύρι σουσαμιού με χαμηλά λιπαρά (χρησιμοποίησα αυτό από την Biodiet, ή αλέθετε σουσάμι, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο αφράτο)

50 γρ αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεσμένα αμύγδαλα)

5 γρ αλεύρι/ίνες μπαμπού

5 γρ ψύλλιουμ

5 γρ αλάτι

10 γρ μπέικιν πάουντερ

Λίγο γλυκάνισο (προαιρετικά, αν το θέλετε για λαγάνα)

Σουσάμι (προαιρετικά, για διακόσμηση)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα στέρεα υλικά καλά μεταξύ τους.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζετε την κρέμα καρύδας και την χτυπάτε με το μίξερ να πήξει σαν σαντιγί. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας ενδιάμεσα να ανακατευτούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε με το χέρι.

Σε ένα πυρέξ απλώνετε μια λαδόκολλα και ρίχνετε μέσα την ζυμή, είναι λίγο ρευστή. Αλείφετε με ελαιόλαδο και ρίχνετε σουσάμι από πάνω. Επίσης το χαράζετε.

Ψήνετε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς αέρα και άλλα 10 με 20 λεπτά στους 150. Τέλος απλώνετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά να τραγανίσει λίγο. Αν τα κάνετε “λαγανάκια” θέλουν μισή ώρα στους 180. Αφήνετε να κρυώσει/ουν καλά πριν το κόψετε.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Όλη η δόση έχει περίπου 1290 θερμίδες με 29 γρ συνολικούς υδατάνθρακες (και 12 γρ φυτικών ινών, άρα 17 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 67 γρ πρωτεΐνης (21%) και 106 γρ λίπους (74%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚέτο χαλβάς με ταχίνι
Επόμενο άρθροΜίνι πάβλοβα με κρέμα από ράσμπερις
Debug: Newspaper

Απάντηση