Είναι ιδανική για σνακ ή για κυρίως πιάτο και μεταφέρεται εύκολα, οπότε βασικά κάνει για όλα τα γεύματα! Κυρίως απευθύνεται σε όσους κάνουν κετογονική δίαιτα με υψηλά λιπαρά, αλλά με κάποιες μετατροπές (να βάλετε τυριά και κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά και να αντικαταστήσετε το βούτυρο της γέμισης με τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά ή μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά), μπορεί να καταναλωθεί και από όσους κάνουν συμβατική διατροφή.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

Για την ζύμη:

250 γρ αλεύρι αμυγδάλου (ή 100 γρ αλεύρι βρώμης/κανονικό και 150 γρ αλεύρι αμυγδάλου – το φτιάχνετε και αλέθοντας αμύγδαλα στο μούλτι)

70 γρ βούτυρο (ή λάδι καρύδας)

1 αυγο (προαιρετικά)

Αλάτι

Λίγο μηλοξυδο

Για την γέμιση:

500 γρ ανάμεικτο μοσχαρίσιο/χοιρινό κιμά ή ό,τι κρέας θέλετε (όσο πιο άπαχο μπορείτε, αν κάνετε συμβατική διατροφή)

70 γρ βούτυρο (ή κρέμα τυρί με χαμηλά λιπαρά, ή μαγιονέζα με πολύ χαμηλά λιπαρά)

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο (περίπου 80 γρ)

2 αυγά

200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (ή βάλτε με χαμηλά λιπαρά)

100 γρ τριμμένα κίτρινα τυριά της επιλογής σας και 100 γρ φέτα ή 200 γρ τριμμένα κίτρινα τύρια (μπορείτε να βάλετε και τυριά με 10% λιπαρά)

 

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 170 – 180 βαθμούς σε αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ανοίγετε με τον πλάστη ή τα χέρια. Στρώνετε σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ. Κάνετε μερικές τρυπίτσες με ένα πηρούνι και ψήνετε στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Στο μεταξύ φτιάχνετε τη γεμιση: σωτάρετε τον κιμά με το βούτυρο (ή ελάχιστο ελαιόλαδο/νερό) για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς. Βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σωταρισμα για 20 ακόμα λεπτά. Αφού σωθούν τα υγρά ανακατεύετε σ’ ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα τυριά που έχετε επιλέξει. Βάζετε και το τυρί κρέμα σε αυτό το βήμα, αν κάνετε την εκδοχή για την συμβατική διατροφή. Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι του κιμά, ανακατεύετε καλά και γεμίζετε την ταρτα. Ψήνετε στους 170 -180 βαθμούς αέρα για περίπου 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

ΕΚΔΟΧΗ ΚΕΤΟ: ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ κάθε κομμάτι (με 100 γρ γκούντα και 100 γρ φέτα) έχει 534 θερμίδες με 9 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 4 γρ φυτικών ινών, άρα 5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3,8%), 21 γρ πρωτεΐνης (15,9%) και 47 γρ λίπους (80,3%). Ανάλογα με τα τυριά που θα χρησιμοποιήσετε, αλλάζουν και τα μάκρος.

ΕΚΔΟΧΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ κάθε κομμάτι (με αλεύρι βρώμης, κιμά από μοσχάρι νουά, τυρί κρέμα με 10% λιπαρά, κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά, 100 γρ τυρί με 10% λιπαρά και 100 γρ φέτα) έχει 366 θερμίδες με 11 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3 γρ φυτικών ινών, άρα 8 γρ καθαρών υδατανθράκων – 11%), 25 γρ πρωτεΐνης (28%) και 24 γρ λίπους (60%).

Ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, αλλάζουν και τα μάκρος.

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, πήγαινε στην αρχική σελίδα και βάλε το mail σου εκεί που λέει “Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση“, για να μη χάσεις καμία νέα συνταγή! Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις και στο instagram, κάνοντας κλικ εδώ, ή στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog εδώ.

Προηγούμενο άρθροΚέικ ταψιού
Επόμενο άρθροΑπλή πουτίγκα με chia seeds
Debug: Newspaper

Απάντηση