Μέχρι στιγμής αυτό είναι το καλύτερο παγωτό που έχω φτιάξει, θα σας έλεγα να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Σαλέπι θα βρείτε σε μπαχαράδικα ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα. Αν το κάνετε για παιδιά μπορείτε να βάλετε και 1 λίτρο κατσικίσιο ή πρόβειο ή βουβαλίσιο γάλα και 500 μλ κρέμα γάλακτος (αλλά δεν κάνει για κέτο).

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα καρύδας, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά, αλλά θα πρέπει να την βάλετε στο ψυγείο πρώτα και να πάρετε μόνο το παγωμένο λίπος μετά, οπότε θα χρειαστείτε σίγουρα 3 κονσέρβες)
500 μλ νερό (ή γάλα καρύδας/αμυγδάλου/σόγιας χωρίς ζάχαρη, ή αν δεν κάνετε διατροφή χαμηλών υδατάνθρακων, μπορείτε να βάλετε και γάλα βρώμης)
70 με 100 γρ γλυκαντικό Sukrin Icing (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε, εγώ έβαλα 70 γρ), καλύτερα να μη το αλλάξετε)
5 γρ σαλέπι (προαιρετικά, για την βανίλια παραλείπετε)
3 κρυστάλλους μαστίχας (προαιρετικά, για την βανίλια παραλείπετε)

20 γρ φυτική γλυκερίνη (θα βρείτε στα φαρμακεία)

3 κ.γ. τσίπουρο ή βότκα

Άρωμα βανίλια (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Σπάτε τους κρυστάλλους της μαστίχας σε ένα γουδί να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπρίκι βάζετε λίγη από την κρέμα γάλακτος. Το βάζετε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζετε την υπόλοιπη κρέμα, το νερό και το γλυκαντικό και την βάζετε σε μεσαία θερμοκρασία να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.

Μόλις η κρέμα στο μπρίκι είναι χλιαρή προσθέτετε το σαλέπι και την μαστίχα και ανακατεύετε με το μιξεράκι του φραπέ για να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.

Μόλις η κρέμα στην κατσαρόλα πάρει μια βράση, ρίχνετε μέσα την κρέμα από το μπρίκι και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου είκοσι λεπτά με μισή ώρα να σιγοβράζει, ανακατεύοντας αραιά και που. Θα πρέπει η κρέμα να πήξει ελαφρά και να κάνει καϊμάκι.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε την γλυκερίνη και το αλκοόλ. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο έχετε τοποθετήσει σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί/μπολ το οποίο έχετε γεμίσει με νερό και παγάκια. Ανακατεύετε απαλά και όταν κρυώσει το μίγμα, σφραγίζετε καλά το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Όταν περάσουν οι 3 ώρες, βάλτε το μείγμα στην παγωτομηχανή [ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΠΟΛ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!]. Εμένα πήρε 40 λεπτά χτύπημα για να αφρατέψει και να παγώσει καλά, εσείς ακολουθήστε τις οδηγίες της δικής σας παγωτομηχανής.

Αν θέλετε να κάνετε απλό παγωτό βανίλια, ανακατεύετε πρώτα τα παγωμένα υλικά σε ένα μπολ και ύστερα τοποθετείτε στην παγωτομηχανή. Ακολουθείτε τις οδηγίες της και έτοιμο!

Καταναλώνετε αμέσως (έχει τέλεια υφή μόλις βγαίνει από την παγωτομηχανή) ή αποθηκεύετε σε γυάλινο πυρέξ ή πλαστικό μπολ στην κατάψυξη. Δεν γίνεται στόκος.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 345 θερμίδες με 5 γρ συνολικών υδατανθράκων (άτιμη γλυκερίνη!) και 0 γρ φυτικών ινών, άρα 5 γρ καθαρών υδατανθράκων (6%), 2.3 γρ πρωτεΐνης (2%) και 35 γρ λίπους (92%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό κρέας με πουρέ μελιτζάνας – Χιουνκιάρ Μπεγεντί (Hünkar Beğendi)
Επόμενο άρθροFat head pizza!
Debug: Newspaper

2 ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση