Πήγαμε λοιπόν σε κάτι γείτονες προχτές και μας εμφάνισαν καποια στιγμή μια συνταρακτικά γευστική ρεγγοσαλάτα που πιθανά θα είχε ψωμί μέσα, οπότε έφαγα ελάχιστη, αλλά μετά κόλλησα να βρω τρόπο να την αναπαράγω. Αυτή που μας κέρασαν ήταν λευκή στο χρώμα και την είχαν φέρει από την Πάρο, εμένα έγινε σκουρωπή, βασικά επειδή βρήκα μαύρα αυγά ρέγγας και έβαλα και αβοκάντο. Υποψιάζομαι πως αυτή που μας κέρασαν δεν ήταν με αυγά, αλλά ήταν με ολόκληρη ρέγγα γιατί θυμάμαι να υπάρχει μικρό κομματάκι στην μπουκιά μου, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Αν κάποιος ξέρει την αυθεντική συνταγή, ας μας την πει, στο μεταξύ κι αυτή βγήκε πεντανόστιμη, θα μπορούσε άνετα να αντικαταστήσει την ταραμοσαλάτα!
Τα αυγά ρέγγας τα βρήκα στον ΑΒ Βασιλόπουλο και δεν είναι το οικονομικότερο τρόφιμο, οπότε σίγουρα δεν είναι για κάθε μέρα! Μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες την μάρκα τους.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

140 γρ ώριμο αβοκάντο

3 γρ σκόρδο (1 κανονικού μεγέθους σκελίδα)

50 γρ αυγά ρέγγας (υποθέτω γίνεται και με σολομού)

40 γρ κρεμμύδι (ένα πολύ μικρό κρεμμύδι)

30 γρ χυμό λεμονιού (ο χυμός από ένα λεμόνι)

15 γρ μηλόξυδο

105 γρ ελαιόλαδο

3 γρ αλάτι

Εκτέλεση

Είναι πολύ δύσκολη. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή μουλτι και τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διατηρείται στο ψυγείο.

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 120 θερμίδες με 2.8 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1 γρ φυτικής ίνας, άρα 1.8 γρ καθαρών υδατανθράκων – 6%), 0.8 γρ πρωτεΐνης (3%) και 12.1 γρ λίπους (91%).

Προηγούμενο άρθρο14 σαλάτες από το instagram @deliciousnutrients
Επόμενο άρθροΓιαούρτι καρύδας
Debug: Newspaper

Απάντηση