Είχαμε τον μικρό (που δεν είναι πια τόσο μικρός στην πραγματικότητα) για σαββατοκύριακο κι έτσι σήμερα σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο να φτιάξω πάνκεικς. Ήθελα κάτι απλό κι εύκολο, παίρνει βέβαια λίγη ώρα το ψήσιμο, αλλά σε μισή ώρα είχα τελειώσει και τις έψησα και μια μία (δεν έχω μεγάλο τηγάνι αντικολλητικό σε καλή κατάσταση, χαχα).

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μικρά πανκέικ)

110 γρ αλεύρι αμυγδάλου ή αλεσμένα αμύγδαλα

4 αυγά

60 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαράκρέμα καρύδας αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)

10 γρ μπέικιν πάουντερ

Άρωμα βανίλιας

Ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Γλυκαντικό 1:1 (προαιρετικά, αν ξέρετε πως τις θέλετε γλυκές, εγώ δεν έβαλα τίποτα)

Βούτυρο ή λάδι καρύδας ή ghee για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύετε καλά το αλεύρι αμυγδάλου με το μπέικιν σε ένα μεγάλο μπολ. Αν χρησιμοποιείτε γλυκαντικό βάλτε και αυτό.

Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα και το άρωμα βανίλιας με ένα πηρούνι να ανακατευτούν καλα. Αν βάλετε ξύσμα, βάλτε και αυτό.

Ρίχνετε το μείγμα της κρέμας στο αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύετε καλά με ένα πηρούνι. Αφήνετε μερικά λεπτά να πήξει.

Σε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελάχιστο λίπος και αφήνετε να κάψει ελαφρά σε μεσαία φωτιά. Ρίχνετε λίγο μείγμα και αφήνετε να ψηθεί 2 – 3 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκαλίτσες από πάνω. Μην τα κάνετε πολύ μεγάλα, δεν θα μπορείτε να τα γυρίσετε χωρίς να σπάσουν! Χρησιμοποιήστε μεγάλη σπάτουλα για να τα γυρίσετε και κάντε το προσεκτικά. Θα πάρετε το κολάϊ μετά τα πρώτα 2 – 3.

Σερβίρετε με τυρί και μπέικον (στην εικόνα έχει γαλοπούλα ψητή γιατί είχε τελειώσει το μπέικον και ήταν για τον μικρό) ή με σος σοκολάτας, σος καραμέλας, μαρμελάδα φράουλα, γκαναζ, ξηρούς καρπούς ή όλα τα παραπάνω, χαχα. Με οποιαδήποτε σος από πάνω θα γίνουν κέτο, αν βάλετε σκέτη μαρμελάδα θα μείνουν low carb, προσοχή γενικά με την μαρμελάδα, δεν είναι για χόρταση!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε πάνκεικ έχει περίπου 110 θερμίδες με 3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1.4 γρ φυτικών ινών, άρα 1.6 γρ καθαρών υδατανθράκων – 6%), 4.7 γρ πρωτεΐνης (18%) και 9.1 γρ λίπους (76%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΜαλακά μπισκότα καρύδας
Επόμενο άρθροΚέικ κούπας πρωτεΐνης βανίλιας
Debug: Newspaper

Απάντηση