Ε καλοκαίρι είναι, τα παγωτά τραβιούνται! Και ειδικά αυτό, που είναι κόλαση! Κατά προτίμηση χρησιμοποιείστε παγωτομηχανή για αποτέλεσμα σαν κανονικού παγωτού που μάλιστα ΔΕΝ γίνεται στόκος στην κατάψυξη, αλλά πιθανά να γίνεται και χωρίς – απλά θα πρέπει κάθε μισή ώρα να το βγάζετε από την κατάψυξη και να το χτυπάτε με κάποιο τρόπο. Καλύτερα απλά να αγοράσετε μια φθηνή παγωτομηχανή, έχει αυτή την στιγμή στο Lidl!

ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΥΦΗ!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

470 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα καρύδας)

310 γάλα αμυγδάλου ή νερό
60 γρ γλυκαντικό Sukrin Melis (αν σας αρέσουν τα γλυκά, βάλτε περισσότερο)
40 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη (έβαλα αυτό, θέλει κάποιο καλής ποιότητας)
4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
80 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο (εγώ έβαλα με 100%), κομμένη σε μικρά κομματάκια
30 γρ φυτική γλυκερίνη (θα την βρείτε στα φαρμακεία)
15 γρ βότκα ή τσίπουρο

Άρωμα βανίλια (προαιρετικά)

Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, έβαλα ελάχιστο και έδωσε ένα spice)

Εκτέλεση

Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια και λίγο νερό και βάλτε αποπάνω ένα άλλο μικρότερο μπολ (όχι πολύ μικρό όμως) και αφήστε στην άκρη για να παγώσει.

Βάλτε την κρέμα γάλακτος (ή καρύδας), τα 210 μλ γάλα αμυγδάλου (ή νερού), την σκόνη κακάο και το γλυκαντικό σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο. Ανακατέψτε με αυγοδάρτη και βάλτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πάει να φουσκώσει και να βράσει (αν έχετε θερμόμετρο θέλετε να δείτε θερμοκρασία 75 βαθμών κελσίου ή 170 βαθμών φαρενάϊτ). Αφαιρέστε από την φωτιά.

Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ με ένα πηρούνι. Προσθέστε αργά ένα φλιτζάνι από το ζεστό μίγμα κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μαγειρευτούν οι κρόκοι. Μόλις ανέβει η θερμοκρασία τους, ανακατέψτε το μείγμα των κρόκων με το υπόλοιπο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανάψτε πάλι το μάτι σε χαμηλή φωτιά, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, μέχρι να πάει πάλι να βράσει (ή να έχει θερμοκρασία 75 βαθμών κελσίου ή 170 βαθμών φαρενάϊτ).

Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήστε το πέντε λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίξτε το στο κρύο μπολ που έχει αποκάτω το άλλο μπολ με τα παγάκια και αφήστε το δέκα – δεκαπέντε λεπτά μέχρι να κρυώσει καλά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει “πέτσα”. Κλείστε καλά το μπολ με ζελατίνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Όταν περάσουν, βγάλτε το μπολ από το ψυγείο (θα είναι αρκετά πηκτό) και προσθέστε τα υπόλοιπα 100 γρ γάλα αμυγδάλου (ή νερό), την βανίλια, την βότκα (ή το τσίπουρο), την γλυκερίνη και το πιπέρι καγιέν αν χρησιμοποιείτε.

Ανακατέψτε με αυγοδάρτη και βάλτε το μείγμα στην παγωτομηχανή [ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΠΟΛ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!]. Εμένα πήρε 40 λεπτά χτύπημα για να αφρατέψει και να παγώσει καλά, εσείς ακολουθήστε τις οδηγίες της δικής σας παγωτομηχανής.

Καταναλώνετε αμέσως (έχει τέλεια υφή μόλις βγαίνει από την παγωτομηχανή) ή αποθηκεύετε σε γυάλινο πυρέξ ή πλαστικό μπολ στην κατάψυξη.

Εϊναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε! Θα ξετρελάνει ακόμα και κόσμο εκτός διατροφής – το έδωσα σε γείτονες και τους άρεσε πολύ! Επίσης επειδή δεν γίνεται στόκος στην κατάψυξη, δεν θα σας ταλαιπωρήσει. Εννοείται τρώγεται και ως μους από το ψυγείο, πριν του προσθέσετε την βανίλια, το αλκοόλ και το έξτρα γάλα αμυγδάλου (ή νερό), αλλά είναι καλύτερο ως παγωτό!

Καλή επιτυχία!

H συνταγή είναι εμπνευσμένη από εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι κολοκυθιού με πέστο αβοκάντο
Επόμενο άρθροΖύμη τύπου πιροσκί
Debug: Newspaper

Απάντηση