Η συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη, απλά η Γιούλη Ψαρράκη, η οποία μου έδωσε και τις φωτογραφίες, την οποία ευχαριστώ θερμά, αντικατέστησε το μέλι που είχε με γλυκαντικό που επιτρέπεται. Παρουσιάστηκε στον Αντ1 στην εκπομπή “Το Πρωινό” στις 21/5/2020.

Μου τρέξανε τα σάλια μόλις είδα τις φωτογραφίες της Γιούλης, οπότε σκέφτηκα πως αξίζει να την μοιραστώ μαζί μας!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

Για την μους:

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
500 ml κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Χυμός από 1 λεμόνι
6 φύλλα ζελατίνης (περίπου 8 γρ είναι)

Για την σος φράουλας:

1 κούπα φράουλες
Χυμός από 1 λεμόνι
Γλυκαντικό 1:1 (κατά προτίμηση σε άχνη) κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο κρύο νερό για να μαλακώσουν.

Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος που πρέπει να είναι πολύ κρύα σε σφιχτή σαντιγί σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι 8 κ.σ. νερό. Μόλις βράσει βάζετε μέσα τα φύλλα της ζελατίνης, καλά στυμμένα. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στη σαντιγί το γιαούρτι, τον χυμό και το μείγμα της ζελατίνης. Ανακατεύετε απαλά με το χέρι με ένα σύρμα ή μια μαρίζ, το μίξερ το χρησιμοποιείτε μόνο για την σαντιγί.

Βάζετε την μους σε μια φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά ένα βράδυ.

Για να φτιάξετε την σος, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και πολτοποιείτε. Βάζετε την σος στο ψυγείο. Μπορείτε να μην αλέσετε όλες τις φράουλες και να τις βάλετε σε κομματάκια μες στην σος ή από πάνω στο σερβίρισμα, ωμές.

Σερβίρετε ένα κομμάτι με λίγη σος. Βγάζει περίπου 15 μερίδες σαν αυτές της φωτογραφίας. Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Όλη η συνταγή έχει 2500 θερμίδες περίπου με 51 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3 γρ φυτικών ινών, άρα 48 γρ καθαρών υδατανθράκων – 8%), 48 γρ πρωτεΐνης (7%) και 236 γρ λίπους (85%).

Προηγούμενο άρθροΜίνι πάβλοβα με κρέμα από ράσμπερις
Επόμενο άρθροLow carb κουλούρια Θεσσαλονίκης
Debug: Newspaper

Απάντηση