Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου Νίκης Ζορμπά, την οποία ευχαριστώ πολύ θερμά. Μου φαίνεται πολύ λαχταριστό και σίγουρα είναι και πολύ λαχταριστό!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 10 μερίδες)
100 γρ αλεύρι αμυγδάλου ή τριμένα αμύγδαλα
20 γρ αλεύρι καρύδας
10 γρ ίνες/αλεύρι μπαμπού (προαιρετικά, αν δεν έχετε βάλτε 10 γρ παραπάνω αλεύρι καρύδας)
250 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί (ό,τι σας, αρέσει, η Νίκη έβαλε γκούντα και έμμενταλ)
30 γρ λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
10 γρ μπέικιν πάουντερ
100 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 μλ νερό
Αλάτι, πιπέρι, αν θέλετε άλλα μπαχαρικά
Εκτέλεση
Ανάβετε φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι. Βάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνετε για περίπου μια ώρα.
Καλή επιτυχία!
Αν θέλετε να την κάνετε κέτο, απλά απλώνετε πάνω στην φέτα 10 γρ βούτυρο και το λίπος θα πάει στο 80%.
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει περίπου 265 θερμίδες με 5.2 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.6 γρ φυτικών ινών, άρα 2.6 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4%), 14.1 γρ πρωτεΐνης (21%) και 21.9 γρ λίπους (75%).
Φωτογραφία εξωφύλλου: Έφη Λίλα