Από όσα διάβασα, μετά από μια πολύ σύντομη αναζήτηση, τα poke bowl ανήκουν στην χαβανέζικη κουζίνα και είναι στην ουσία συνδυασμός ωμού ψαριού μαριναρισμένου σε σόγια σος, κάποιου σιτηρού (συνήθως ρύζι), κάποιου μη αμυλούχου λαχανικού, όπως είναι το λάχανο ή τα μαρούλια, μιας πικάντικης μαγιονέζας ή σάλτσας και λίγο αβοκάντο. Στο δικό μου πιάτο δεν θα βρείτε αβοκάντο γιατί δεν μου έβγαιναν οι θερμίδες, σίγουρα όμως ταιριάζει, οπότε αν σας αρέσει, βάλτε λίγο!

Ωμό ψάρι δυσκολεύομαι να βρω εδώ που είμαι, οπότε είπα να το δοκιμάσω με (μαγειρεμένες) γαρίδες και βγήκε πραγματικά πεντανόστιμο! Είχα ήδη έτοιμο, βρασμένο ρύζι και πολίτικη σαλάτα συσκευασμένη/ έτοιμη, έφτιαξα πικάντικη μαγιονέζα με έξτρα λάιτ μαγιονέζα (lighter than light της Hellman’s), μαγείρεψα 10 λεπτά τις γαρίδες, τα έβαλα όλα μαζί στο πιάτο, τα ανακάτεψα και ήταν έτοιμο!

Υλικά

Για τις γαρίδες (βγάζει 2 ή 3 μερίδες άνετα):

429 γρ γαρίδες κατεψυγμένες, μικρές, προβρασμένες

30 γρ σόγια σος (έβαλα ταμάρι)

10 γρ σησαμέλαιο

10 γρ λευκό ξύδι (κανονικά θέλει ξύδι από ρύζι, αλλά δεν είχα)

1 ματάκι σκόρδου (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα (ανά μερίδα):

120 γρ λευκό ρύζι, έτοιμο, βρασμένο

100 γρ πολίτικη σαλάτα (ή σαλάτα λάχανο, καρότο, ή σαλάτα μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι, επίσης του πάει πολύ η πιπεριά σε όποιο χρώμα σας αρέσει)

107 γρ αγγουράκι κομμένο σε κομμάτια (1 αγγουράκι με την φλούδα)

Μαύρο σουσάμι (προαιρετικά, για διακόσμηση)

Για την πικάντικη μαγιονέζα:

35 γρ μαγιονέζα έξτρα λάιτ

6 γρ chilli sauce

Ελάχιστη καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αν δεν έχετε βράσει το ρύζι, το βράζετε, αφού πρώτα το ξεπλύνετε με άφθονο, κρύο νερό και το αφήσετε τουλάχιστον 2 ώρες να μουλιάσει μέσα σε νερό. Το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ή γουόκ, ρίχνετε όλα τα υλικά για τις γαρίδες και ψήνετε για περίπου 10 με 15 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά για την πικάντικη μαγιονέζα, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Όταν είναι έτοιμες, βάζετε το ρύζι, την σαλάτα, το αγγουράκι, 155 γρ γαρίδες (μαζί με λίγο ζουμί) και την πικάντικη μαγιονέζα σε ένα πιάτο. Σερβίρετε αμέσως. Είναι πιο νόστιμο, αν ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί πρώτα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Έχει περίπου 430 θερμίδες με 51 γρ υδατάνθρακα, 7 γρ λίπους και 39 γρ πρωτεΐνης.

Αν σας άρεσε η συνταγή, μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο instagram (@dietonian)!

Προηγούμενο άρθροΒρώμη με μπανάνα, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο με ρύζι jasmine και υψηλή πρωτεΐνη
Debug: Newspaper

Απάντηση