H συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Δέσποινας Χαραλάμπους, την οποία ευχαριστώ πολύ θερμά, γιατί μας έλειπε μια τέτοια συνταγή από το blog και επιτέλους την βάζω! Λογικά θα βγαίνει και με κρέμα καρύδας αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, αν την δοκιμάσετε, να μου πείτε πως βγήκε!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

400 ml νερό ή γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας ή γάλα κάνναβης
600 ml κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
100 γρ. γλυκαντικό 1:1
20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή φύλλα (ή άγαρ άγαρ αν είστε φυτοφάγος)
½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη (προαιρετικά)
ξύσμα από 1 λεμόνι

Βανίλια (προαιρετικά)

Αμύγδαλα κοπανισμένα (προαιρετικά, για ντεκόρ)

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μικρό μπολ τη ζελατίνη με λίγο από το νερό ή το γάλα (ανάλογα τι χρησιμοποιείτε) να μαλακώσει για μερικά λεπτά.

Σε κατσαρολάκι βάζετε το υπόλοιπο νερό ή γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γλυκαντικό, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα και ανάβετε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί το γλυκαντικό και περιμένετε να πάρει βράση. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε και το μίγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά.

Λαδώνετε ελαφρά 10 φορμάκια ατομικά ή ένα ταψί/σκεύος σιλικόνης και μοιράζετε/ρίχνετε μέσα το μίγμα. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζετε τις φόρμες ή το σκεύος στο ψυγείο για 4-6 ώρες τουλάχιστον να πήξει το γλυκό.

Για να ξεφορμάρετε τις πανακότες με ευκολία βουτάτε τα φορμάκια ή το σκεύος σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε τις κρέμες σε πιάτα. Διακοσμείτε με τα κοπανισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαρμελάδα φράουλα ή σος σοκολάτας!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 215 θερμίδες με 2.2 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0.2 γρ φυτικών ινών, άρα 2 γρ καθαρών υδατανθράκων -4%), 3.3 γρ πρωτεΐνης (6%) και 21.4 γρ λίπους (90%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΧρειάζεται ο εγκέφαλος υδατάνθρακες;
Επόμενο άρθροΥποθυρεοειδισμός προκαλούμενος από υποκατάστατα ζάχαρης
Debug: Newspaper

Απάντηση