Είναι πολύ απλή συνταγή, πανεύκολη και πολύ γρήγορη. Λέει 3 ή 4 υλικά, γιατί μπορείτε να βάλετε μόνο μπανάνες, ζαχαρούχο γάλα και φαρίνα. Απλά εγώ έβαλα και σκόνη πρωτεΐνης γάλατος με άρωμα μπανάνας για να ανεβάσω λίγο την πρωτεΐνη.

 

Υλικά

330 γρ μπανάνες ώριμες (3 κανονικές)

230 γρ ζαχαρούχο γάλα, απλό ή καραμελωμένο (έβαλα καραμελωμένο εννοείται, χαχα)

170 γρ φαρίνα/ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή 130 γρ φαρίνα και 40 γρ σκόνη πρωτεΐνης με ό,τι γεύση θέλετε, τα μάκρος είναι υπολογισμένα με αυτή)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή με ένα μίξερ χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βάζετε το μισό σε θήκες για donuts και το άλλο μισό το ψήνετε σε 2η δόση ή το βάζετε σε δεύτερη μικρή φόρμα, όπως έκανα εγώ.

Ψήνετε 15 λεπτά περίπου τα donuts και 20 με 25 λεπτά (ανάλογα και τον φούρνο) το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα. Πρέπει όταν βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέικ/ντόνατ να βγαίνει στεγνό.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε ντόνατ (55 γρ) έχει 130 θερμίδες με 25 γρ υδατάνθρακα (75%), 1.5 γρ λίπους (9%) και 5 γρ πρωτεΐνης (16%).

 

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚουνουπίδι θεϊκό
Επόμενο άρθροΕύκολο κι αφράτο κέικ καρύδας
Debug: Newspaper

Απάντηση