Μιας και το λαρδί είναι από τα πιο καλά λίπη για μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε λίπος, έχοντας φυσικά πάρει την ανάλογη άδεια, αποφάσισα να σας μεταφέρω την συνταγή από το mamangelic.com, που είναι πολύ αναλυτική και με φωτογραφίες. Μπορεί να φαγωθεί ωμό, αλλά είναι ιδανικό για ψήσιμο, αφού έχει πολύ υψηλό βαθμό καύσης και έτσι δεν αλλοιώνεται εύκολα με την θερμοκρασία (προφανώς πάντα θέλει προσοχή να μην το κάψετε).

Υλικά

Όσα κιλά καθαρό χοιρινό λίπος θέλετε

Εκτέλεση 

Πλένουμε με νεράκι τα κομμάτια του λίπους που πρόκειται να φτιάξουμε, σκουπιζουμε


και ψιλοκόβουμε .. (το έκοψα με ψαλίδι κουζίνας, δε με βόλευε το μαχαίρι)

Στη συνέχεια, βάζουμε το λίπος σε κατσαρόλα και μετά στο μάτι της κουζίνας ( με όριο το 9 στη κουζίνα μου, το έβαλα στο 2)..
Μετά απο αρκετή ώρα (και αφού ανακατεύουμε τακτικά) αρχίζει να λιώνει το λίπος..

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ.

Διατροφικές πληροφορίες:

Σύμφωνα με το Google, 100 γρ λαρδί έχουν 897 θερμίδες, με 0 υδατάνθρακες, 0,1 γρ πρωτεΐνη και 100 γρ λίπους (100%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΕκτοξεύστε την HDL σας στα ύψη
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα φράουλα
Debug: Newspaper

Απάντηση