Η συγκεκριμένη ήταν πείραμα που άρεσε πολύ σε όλους! Έχει φρουτώδη γεύση και πολύ ωραία εμφάνιση! Αποπάνω της έριξα τον χυμό από ένα λεμόνι μαζί με 2 κ.σ. γλυκαντικό όσο ήταν ζεστή και αφού την είχα τρυπήσει για να είναι πιο ζουμερή και να γυαλίσει η επιφάνεια. Μη το φοβηθείτε, δεν επηρεάζει την γεύση, μόνο την εμφάνιση!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μεγάλες μερίδες)

20 γρ φλούδα από λεμόνι

40 γρ φλούδα από μανταρίνι

60 γρ φλούδα από πορτοκάλι

1 ξύλο κανέλας

3-4 ολόκληρα γαρύφαλλα

300 γρ ολόκληρα αμύγδαλα αλεσμένα ή αλεύρι αμυγδάλου (εγώ έβαλα αυτό)

50 γρ αλεύρι καρύδας (εγώ έβαλα αυτό)

100 γρ γλυκαντικό 1:1 (εγώ έβαλα αυτό, αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά, βάλτε λίγο παραπάνω)

5 γρ μπέικιν πάουντερ (1 κ.γ., έβαλα αυτό)

120 γρ λιωμένο βούτυρολάδι καρύδας)

Βανίλια (εγώ έβαλα αυτό)

6 αυγά μεγάλα

Πεκάν (προαιρετικά, για διακόσμηση, μπορείτε να βάλετε και αμύγδαλα)

Για το “σιρόπι” (προαιρετικά):

40 γρ χυμό λεμόνι (ένα μεγάλο λεμόνι)

20 γρ γλυκαντικό 1:1 (έβαλα αυτό)

 

Εκτέλεση

Βάζετε τις φλούδες μαζί με την κανέλα και το γαρύφαλλο σε ένα μικρό κατσαρολάκι να βράσουν για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Ανάβετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, το μπέικιν, το γλυκαντικό και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε για τουλάχιστον πέντε λεπτά να αφρατέψουν και να τριπλασιάσουν τον όγκο τους.

Λιώνετε το βούτυρο.

Σουρώνετε τις φλούδες και τις περνάτε από το μούλτι να γίνουν κομματάκια.

Στο μπολ με τα αλεύρια ρίχνετε πρώτα το βούτυρο και ύστερα σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύετε συνεχώς. Στο τέλος ρίχνετε τις λιωμένες φλούδες.

Βουτυρώνετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μια αλουμινένια φόρμα και βάζετε το μείγμα μέσα. Το ισιώνετε και γράφετε την χρονολογία με τα πεκάν (μπορείτε να βάλετε και αμύγδαλα).

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

Όσο ψήνεται στίβετε το λεμόνι και ρίχνετε μέσα το γλυκαντικό (αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήσετε). Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.

Μόλις βγάλετε την βασιλόπιτα από τον φούρνο έτσι όπως είναι καυτή, της κάνετε μερικές τρύπες με μαχαίρι και ρίχνετε το λεμόνι/γλυκαντικό με ένα κουτάλι και προσεκτικά έτσι ώστε να πάει παντού.

Αν βάλετε το “σιρόπι” όταν κρυώσει, θα κρυσταλλώσει το γλυκαντικό και θα μοιάζει με χιονισμένη. Αν δεν το βάλετε θα γλιτώσετε κάποιους υδατάνθρακες λίγους. Ακολουθούν φώτο.

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε κομμάτι έχει περίπου 315 θερμίδες με 10 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 6 γρ φυτικών ινών, άρα 4 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 10 γρ πρωτεΐνης (13%) και 28 γρ λίπους (82%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθρο20 τρόφιμα που δεν είναι καλά για την υγεία σας
Επόμενο άρθροΔιατροφή χαμηλών υδατανθράκων και παιδιά: Πώς να μεγαλώσετε παιδιά με πραγματικές τροφές
Debug: Newspaper

Απάντηση