Προ κέτο, ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά. Χτες την λιγουρευόμουν πολύ έντονα, οπότε άρχισα να ψάχνω διάφορες συνταγές για να δω πως θα μπορούσα να κάνω παραλλαγή με χαμηλούς υδατάνθρακες. Τελικά βγήκε σαν την κανονική εντελώς και τώρα προσπαθώ διαρκώς να μην την φάω όλη!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 12 -λέμε τώρα- μερίδες)

Για την πίτα:

550 μλ νερό

550 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πιθανά να γίνεται και με καρύδας, αλλά θα έχει άλλη γεύση)

4 αυγά

18 γρ μιξ 2 (3 κ.σ. με δοσομετρητή)

100 – 150 γρ γλυκαντικό 1:1 (εξαρτάται πόσο γλυκιά την θέλετε)

100 γρ παγωμένο βούτυρο

Άρωμα βανίλιας

Λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι ή μανταρίνι

Για αποπάνω:

1 αυγό

2 κ.σ. νερό

2 κ.σ. γλυκαντικό 1:1 (έβαλα ερυθριτόλη)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.

Ζυγίζετε το βούτυρο, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στην κατάψυξη.

Σε ένα κατσαρολάκι μεγάλο βάζετε το νερό, την κρέμα, την βανίλια και το γλυκαντικό να πάρουν μια βράση. Προσοχή δεν θέλει πολύ δυνατή φωτιά και να το κοιτάτε μη φουσκώσει.

Στο μεταξύ μέχρι να βράσει βάζετε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα της κρέμας, το αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά μικρή ποσότητα στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να ενωθούν τα αυγά με την κρέμα χωρίς όμως να ψηθούν τα αυγά. Βάζετε αρκετή ποσότητα κρέμας μέχρι τα αυγά να έχουν την ίδια θερμοκρασία περίπου με το υπόλοιπο μείγμα στο κατσαρολάκι. Ρίχνετε το μείγμα του μπολ στο κατσαρολάκι και ξαναβάζετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μιξ και το ξύσμα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει μια ακόμα βράση και να αρχίσει να πήζει λίγο. Μόλις αρχίσει να πήζει, αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τα κομματάκια παγωμένου βούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν εντελώς.

Βουτυρώνετε καλά ένα μικρό πυρέξ και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου μέχρι να αρχίσει να στέκεται η πίτα κανονικά.

Βγάζετε το πυρέξ από τον φούρνο, ανακατεύετε το αυγό με το νερό και το γλυκαντικό σε ένα μπολάκι και το απλώνετε με πινέλο πάνω στην πίτα. Ψήνετε για άλλα 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα από πάνω. Γενικά θέλει προσοχή στην θερμοκρασία μη σας καεί, αν δείτε και μαυρίζει γρήγορα, χαμηλώστε τον φούρνο στους 160 ή 150 βαθμούς κελσίου, θέλει ώρα να ψηθεί και δεν είναι όλοι οι φούρνοι ίδιοι.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 240 θερμίδες με 1.6 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0.5 γρ φυτικών ινών, άρα 1.1 γρ καθαρών υδατανθράκων – 2%), 3.7 γρ πρωτεΐνης (6%) και 24.5 γρ λίπους (92%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.
Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια από κοτόπουλο με βρώμη
Επόμενο άρθροΜπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα
Debug: Newspaper

Απάντηση