Νέα συνταγή από την αγαπημένη μου Κλαίρη. Είναι απιστεύτα νόστιμα και εύκολα να τα φτιάξετε, οπότε δοκιμάστε τα!

Η συνταγή δεν παίρνει καμία αλλαγή, να ξέρετε. Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 7 – 8 ρολά)

Για την ζύμη:

Αλεύρι Αμυγδάλου, 250 γρ
Αλεύρι καρύδας, 15 γρ
Λιναρόσπορος Χρυσός, 30 γρ (ιδανικά πολύ καλά τριμμένος)
Αλεύρι Bamboo, 20 γρ
Ψύλλιο σκόνη, 10 γρ
Ζελατίνη σκόνη, 10 γρ
Baking Powder, 15 γρ
Γλυκαντικό 1:1, 20 γρ (σε κρυσταλλική μορφή)
Βανίλια (2 κάψουλες σκόνη ή αν έχετε υγρή, μερικές σταγόνες)

2 αυγά (περίπου 100 γρ)
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 60 γρ (μπορείτε να βάλετε και κρέμα καρύδας)
Νερό, 65 γρ
Μηλόξυδο, 10γρ

Για τη γέμιση: 

Βούτυρο, 30 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
Γλυκαντικό 1:1, 40 γρ (κατά προτίμηση sukrin gold)
Κανέλα, 5 γρ

 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε καλά όλα τα στερεά μαζί (εκτός του γλυκαντικού) σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το νερό και το μηλόξυδο, ρίχνετε και το γλυκαντικό και ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη ή/και στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Ρίχνετε όλα τα στερεά στα υγρά και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Βάζετε την ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα ελαφρά βουτυρωμένη, απλώνετε από πάνω μια άλλη λαδόκολλα και ανοίγετε με τα χέρια σας βρεγμένα σε παραλληλόγραμμο φύλλο. Αλείφετε με το μαλακό βούτυρο το φύλλο σας και πασπαλίζετε το γλυκαντικό με την κανέλα από πάνω.

Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Μετά από μια ώρα, ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου, αέρα για να προθερμανθεί.

Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την κοβέτε σε φέτες, τις οποίες βάζετε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου μισή ώρα στους 170 βαθμούς αέρα.

Αφού κρυώσουν πασπαλίζετε είτε με άχνη γλυκαντικό ή φτιάχνετε κάποια σος της αρεσκείας μας (πχ σοκολάτα ή με τυρί κρέμα ή ακόμη και λεμονιού).

Διατροφικές πληροφορίες:

Όλη η συνταγή έχει 2133 θερμίδες με 38 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 31.5 γρ φυτικών ινών, άρα 6.5 γρ καθαρών υδατανθράκων -1%), 79 γρ πρωτεΐνης (15%) και 199 γρ λίπους (84%).

[Η συνταγή είναι από το αρχείο του mybigfatketolife]

Προηγούμενο άρθροΙδέες γευμάτων για την διαιτητική επαναφορά
Επόμενο άρθροTropical oatmeal
Debug: Newspaper

Απάντηση