Χτεσινό πείραμα που πέτυχε και έγιναν εξαιρετικά! Άρεσαν πάρα πολύ και στους υπόλοιπους στο σπίτι! Είναι επίσης πανεύκολα και ιδανικά για πρωινό ή μικρό “γεύμα”. Δεν έχουν γαλακτοκομικά και ούτε αλεύρι αμυγδάλου. Γίνονται είτε ντόνατς, ειτε cupcakes, είτε κέικ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για την ζύμη:

45 γρ αλεύρι καρύδας

30 – 45 γρ γλυκαντικό 1:1 (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε, εγώ έβαλα 40 γρ monk fruit)

20 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

12 γρ σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος χαμηλών υδατανθράκων (προαιρετικά, βοηθά στην υφή, έβαλα αυτήν εδώ)

4 αυγά

70 γρ λιωμένο βούτυρολάδι καρύδας αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)

50 γρ δυνατός καφές ή νερό (o καφές τονίζει την γεύση της σοκολάτας, αλλά αν θέλετε να το δώσετε σε παιδιά, βάλτε καλύτερα νερό)

2 γρ μπέικιν πάουντερ

Ελάχιστο αλάτι

Για την γκανάζ:

40 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο

40 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαράκρέμα καρύδας αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)

Γλυκαντικό 1:1 κατά βούληση

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύετε καλά με το χέρι. Προσθέτετε τα αυγά, τον καφέ και το βούτυρο και χτυπάτε λίγο με το μίξερ.

Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα/ες σιλικόνης δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε την φόρμα. Αν είναι μεταλλική θα πρέπει να την βουτυρώσετε καλά και να ρίξετε και λίγο αλεύρι καρύδας επάνω.

Βάζετε το μείγμα στην φόρμα του κέικ ή των cupcakes/ντόνατς και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. 10 με 15 λεπτά αν έχετε cupcakes/ντόνατς, 30 με 40 λεπτά αν έχετε κέικ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΤΟ ΚΑΨΕΤΕ! Θα φουσκώσει λίγο και θα πρέπει να είναι στεγνό στην μέση πριν σβήσετε τον φούρνο.

Τα αφήνετε 10 λεπτά μέσα στον σβηστό φούρνο με ανοιχτή πόρτα πριν τα βγάλετε.

Για να φτιάξετε την γκανάζ κόβετε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια σε ένα μπολ. Αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκαντικό (ή σε άλλο μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα). Πρέπει να κάψει, αλλά όχι να βράσει.

Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω στα κομματάκια σοκολάτας και αφήνετε 1 – 2 λεπτά, πριν αρχίσετε να ανακατεύετε. Θα έχετε μια πηχτή σοκολατένια κρέμα την οποία είτε απλώνετε πάνω στο κέικ/ντόνατς/cupcakes με μαχαίρι, αφού πρώτα τα αφήσετε να κρυώσουν, ειτε τα κόβετε στην μέση και την κάνετε γέμιση.

Διατηρούνται στο ψυγείο. Πριν το φάτε, να το ζεστάνετε λίγο ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων ή να το αφήσετε εκτός ψυγείου για μισή ώρα τουλάχιστον, εντελώς κρύο δεν νομίζω πως είναι ωραίο.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα (με γκανάζ μαζί με σοκολάτα με 100% κακάο) έχει περίπου 230 θερμίδες με 4.7 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.2 γρ φυτικών ινών, άρα 2.5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4%), 8.5 γρ πρωτεΐνης (15%) και 20.4 γρ λίπους (81%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΜίνι τζιζκεικς
Επόμενο άρθροΣκορδαλιά
Debug: Newspaper

Απάντηση