Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό! Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου Κλαίρης, την οποία ευχαριστώ θερμότατα!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

600 γρ κιμά ανάμεικτο ή μόνο χοιρινό (σπάλα) ή μόνο μοσχαρίσιο (στήθος/λάπα) ή ό,τι σας αρέσει, αρκεί να είναι λίγο λιπαρό
1 κρεμμύδι τριμμένο (60-70γρ)
Αλάτι (12γρ περίπου) / πιπέρι / λίγο μαϊντανό / δυόσμο/ λίγο σκόρδο (αν θέλετε) /πάπρικα γλυκειά ή ότι άλλο μυρωδικό θέλετε
1 αυγό ολόκληρο
20 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
50 γρ κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό 10%
Σόδα υγρή 30 γρ και 10 γρ μηλόξυδο ή 15 γρ μηλόξυδο και μέσα θα διαλύσετε 2 γρ σόδα μαγειρική (η Κλαίρη προτείνει την υγρή, το ίδιο κι εγώ)
5 γρ αλεύρι/ίνες μπαμπού

Για την επικάλυψη

40 γρ αλεύρι/ίνες μπαμπού

30 γρ παρμεζάνα

Λίπος για το τηγάνισμα (ιδανικά λάδι καρύδας ή λαρδί), αλλά μπορείτε και να τα ψήσετε στον φούρνο

 

Εκτέλεση

Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά, και ιδανικά αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες (ή και παραπάνω).
Όταν είναι να τα τηγανίσετε, βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι μπαμπού και την παρμεζάνα τριμμένη, ανακατεύετε καλά και πλάθοντας τα κεφτεδάκια τα περνάτε ένα ένα από το μείγμα

Τηγανίζετε σε ότι λίπος θέλετε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

Συμβουλή: αφήστε το λίπος να κάψει καλά μεν αλλά μετά χρησιμοποιήστε μέτρια φωτιά για να μη σας καούν εξωτερικά και μέσα μείνουν άψητα.

Mε το τηγάνισμα βασικά γίνονται κέτο, αλλά μπορείτε να τα συνοδέψετε και με μαγιονέζα για έξτρα λίπος!

Διατροφικές πληροφορίες:
Όλη η συνταγή έχει περίπου 2100 θερμίδες, με 12 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1 γρ φυτικών ινών, άρα 11 γρ καθαρών υδατανθράκων – 2%), 111 γρ πρωτεΐνης (22%) και 177 γρ λίπους (76%).

Φωτογραφία εξωφύλλου: unsplash.com

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο fudge cake
Επόμενο άρθροNew York Cheesecake
Debug: Newspaper

Απάντηση