Η συνταγή είναι από εδώ. Αν θέλετε μπορείτε να τους βάλετε ψιλοκομμένο φουντούκι και απέξω, ενώ εννοείται γίνονται και με πεκάν ή μακαντάμια ή άλλους ξηρούς καρπούς!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

60 γρ. αλεσμένα φουντούκια

3 κ.σ. (45 κ.εκ.) λιωμένο λάδι καρύδας

2 κ.σ. (16 γρ.) γλυκαντικό 1:1 σε άχνη

30 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο, λιωμένη

1/2 κ.σ. (4 γρ.) κακάο σε σκόνη

Άρωμα βανίλιας

Μερικά ολόκληρα φουντούκια

Σπασμένα, ψιλοκομμένα φουντούκια για απέξω (προαιρετικά, δεν έχουν εδώ)

 

Εκτέλεση

Λιώστε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και προσεκτικά την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι – ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. Λιώστε και το λάδι καρύδας με τον ίδιο τρόπο αν χρειάζεται – ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΒΡΑΣΕΙ Ή ΚΑΨΕΙ, θέλετε απλά να λιώσει.

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τα ολόκληρα φουντούκια, την λιωμένη σοκολάτα και τα ψιλοκομμένα φουντούκια (αν χρησιμοποιείτε) σε ένα μούλτι και χτυπήστε για λίγο μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα (όχι για πολύ).

Αδειάστε το μούλτι και βάλτε το μείγμα ολόκληρο μέσα σε μια ζελατίνη στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά να παγώσει λίγο. Εναλλακτικά το ρίχνετε μέσα σε παγοθήκες ή θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια και βάζετε ένα φουντούκι μέσα.

Μόλις κρυώσει καλά (αν το έχετε βάλει κατάψυξη), βγάλτε το από την κατάψυξη και ξεκινήστε να το κάνετε μπαλάκια με τα χέρια σας. Βάλτε ένα ολόκληρο φουντούκι στην μέση και περάστε το από τα ψιλοκομμένα καρύδια (αν χρησιμοποιείτε). Αν έχετε χρησιμοποίησει παγοθήκες, δεν μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένα καρύδια γιατί δεν θα βγαίνουν τα σοκολατάκια αν δεν παγώσουν εντελώς!

Διατηρούνται εκτός ψυγείου για 3 με 5 ημέρες, αν τα βάλετε στο ψυγείο, θα κρατήσουν πιο πολύ, αλλά αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα καταναλώσετε.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε σοκολατάκι έχει περίπου 135 θερμίδες με 2.9 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1.7 γρ φυτικών ινών, άρα 1.2 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4%), 2 γρ πρωτεΐνης (5%) και 13.7 γρ λίπους (91%).

Πηγή συνταγής
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΜπάρες λεμονιού με καρύδα
Επόμενο άρθροΚετογονική δίαιτα, διαβήτης τύπου II και κλινική κατάθλιψη: η μελέτη μιας περίπτωσης
Debug: Newspaper

Απάντηση