Η συνταγή αυτή θέλει μια κάποια μαεστρία και αρκετούτσικο χρόνο για να πετύχετε την υφή. Οπότε αν βιάζεστε, κάντε καλύτερα μια απλή ομελέτα. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει για τον χρόνο που θα διαθέσετε.

Υλικά (για 2 μερίδες)

65 γρ βούτυρο

4 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για ομοιόμορφα μαγειρεμένη ομελέτα, χρειάζεστε αυγά καλά ανακατεμένα. Πρέπει λοιπόν να χτυπήσετε τα αυγά μέχρι να είναι εντελώς ομοιόμορφο το μείγμα χωρίς κομμάτια ασπραδιού ή κρόκων να επιπλέουν.

Χρησιμοποιήστε ένα καλό μεγαλούτσικο αντικολλητικό τηγάνι (το δικό μου είχε διάμετρο 26 εκατοστών). Θέλετε μεγάλο τηγάνι για να είναι λεπτή η ομελέτα σας, αλλιώς δεν θα ψηθεί σωστά.

Ξεκινήστε με χαμηλή προς μεσαία φωτιά. Βάλτε τα 45 γραμμάρια βούτυρο στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε. Θέλουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να κάνει θόρυβο, άρα μιλάμε για αρκετά χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσετε να βλέπετε φυσαλίδες, ρίξτε το μείγμα με τα αυγά μες στο τηγάνι. Δεν θα πρέπει να ακούσετε θόρυβο ψησίματος.

Ξεκινήστε να ανακατεύετε κατευθείαν, ώστε ολόκληρη η ομελέτα να ψηθεί ομοιόμορφα, κουνώντας παράλληλα το τηγάνι, ώστε να μη σχηματιστούν κομματάκια ψημένης ομελέτας. Φροντίστε να ανακατεύετε παντού – δεν θέλουμε να ψηθεί η ομελέτα στις άκρες πιο πολύ. Αυτό θα σας πάρει κάνα δεκάλεπτο περίπου, είπαμε είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο.

Μόλις αρχίσει να ψήνεται αποκάτω, σταματάτε το ανακάτεμα και χαμηλώνετε όσο μπορείτε την φωτιά. Είναι η τελευταία φάση που περιμένουμε να ψηθεί, αν δείτε και πάει να αρπάξει, βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά για ένα λεπτό για να ψηθεί χωρίς να καεί.

Ξεκινήστε να διπλώνετε. Στο πρώτο δίπλωμα πάρτε το υπόλοιπο βούτυρο και βάλτε το στο τηγάνι, θα σας βοηθήσει να διπλώσετε πιο εύκολα επειδή θα γλιστράει καλύτερα η ομελέτα. Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό! Διπλώνετε σταδιακά όλη την ομελέτα και ύστερα σερβίρετε, περιχύνοντας με όσο βούτυρο έχει το τηγάνι.

Αν θέλετε μπορείτε μέσα να βάλετε τυρί ή/και μπέικον!

Σερβίρεται ζεστή.

Το καλό είναι πως και να μη σας πετύχει, θα είναι σίγουρα πεντανόστιμη! Δηλάδη ούτε εμένα μου πέτυχε εντελώς, αλλά από γεύση έσκιζε, οπότε δεν με ένοιαξε, χαχα.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 340 θερμίδες με 0 γρ υδατανθράκων (0%), 12 γρ πρωτεΐνης (14%) και 32 γρ λίπους (86%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΣος σοκολάτας με γάλα καρύδας
Επόμενο άρθροΤυροκεφτέδες
Debug: Newspaper

Απάντηση