Αν έχετε πολλά αυγά, είναι μια ωραία, πολύ νόστιμη λύση που κρατάει μέρες στο ψυγείο και μπορεί να φαγωθεί ως κυρίως, ως συνοδευτικό ή να μπει ως γέμιση σε σάντουιτς με ψωμί χαμηλών υδατανθράκων. Δεν είναι κέτο λόγω του γιαουρτιού, αν θέλετε να την κάνετε κέτο, βάλτε μασκαρπόνε στην ίδια ποσότητα. Η σος κάνει και για σαλάτα σίζαρ, θα βάλετε μαρούλι, αυγά, ντομάτα, αγγούρι, τυράκι αν θέλετε και μπέικον ή ψητό κοτόπουλο λίγο ως βάση.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

8 αυγά βρασμένα σφιχτά (310 γρ ήταν τα δικά μου)

70 γρ πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ή ό,τι χρώμα θέλετε

30 γρ κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο (εγώ είχα μόνο ξερό)

200 γρ γιαούρτι με 10% λιπαρά (ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου)

200 γρ μαγιονέζα

10 γρ κέτσαπ

Λίγη καπνιστή (ή γλυκιά) πάπρικα

Μαϊντανός αποξηραμένος ή φρέσκος (είχα μόνο αποξηραμένο) όσο θέλετε

Άνηθος φρέσκος ή αποξηραμένος (είχα μόνο αποξηραμένο) όσο θέλετε

4 γρ αλάτι

Πιπέρι

35 γρ μηλόξυδο ή απλό ξύδι

Εκτέλεση

Βάζετε το γιαούρτι (ή το μασκαρπόνε), την κέτσαπ, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον άνιθο/μαϊντανό (αν βάλετε αποξηραμένο) και την μαγιονέζα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ξύδι και ανακατεύετε να ετοιμάσετε την σος. Αν θέλετε να κάνετε σιζαρ σος, δεν βάζετε αποξηραμενο άνιθο και μαϊντανό.

Ψιλοκόβετε (πολύ ψιλά όμως) όλα τα υπόλοιπα υλικά από πάνω και ανακατεύετε καλά. Καταναλώνετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο. Κρατάει αρκετές ημέρες.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

 

Προηγούμενο άρθροΤο πιο τέλειο keto cheesecake της Μίνας!
Επόμενο άρθροΚετογονική Δίαιτα: Τα οφέλη και ο ρόλος της στην θεραπεία του καρκίνου
Debug: Newspaper

Απάντηση