Ελπίζω να μη σας μπερδέψουν οι οδηγίες, πάντως γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμο!

Θα χρειαστειτε τα εξής:

Υλικά

Για το κεικ: 🥞
25 γρ βύσσινο κατεψυγμένο 🍒
20 γρ σκόνη πρωτεΐνης Whey isolate (νομίζω γίνεται και με βρώμη, αν δεν έχετε, έβαλα γεύση σοκολάτα)
6 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
6 γρ βρώμη
1 γρ μπεικιν παουντερ (1/2 κγ)
1 κσ γλυκαντικό επιλογής (προαιρετικά, δεν έβαλα γιατί έχει η πρωτεΐνη)
Άρωμα βανίλια ή ελάχιστη βανίλια σκόνη
50 γρ ασπράδι (ή 1 αυγό μεσαίο 🥚, αλλά προσωπικά προτιμώ σκετο ασπραδι, μπορεί να μυρίζει ο κρόκος)
30 γρ γάλα λάιτ 1% λιπαρά
15 γρ τυρί κρέμα λάιτ (προαιρετικά)
3 γρ γάλα λάιτ 1% λιπαρά (ξεχωριστά, είναι για να βρεξετε το κέικ μόλις ψηθεί να είναι πιο μαλακό)
Ελάχιστο σησαμέλαιο ή άλλο λίπος για να αλείψετε την κούπα αρχικά να μη κολλήσει το κέικ μέσα

Για την σος σοκολάτας:
15 γρ σοκολάτα (έβαλα με 100% κακάο, οπότε προσέθεσα και λιγο γλυκαντικο, αλλά βάλτε ό,τι σας αρέσει)
25 – 30 γρ γάλα λάιτ 1% λιπαρά

15 – 25 γρ βύσσινο κατεψυγμένο (για αποπανω)

Εκτέλεση

Αλείφετε με λάδι μια κούπα και την σκουπιζετε, θέλουμε ίσα να έχει λαδωθει να μη κολλήσει το κέικ. Βάζετε το βύσσινο μέσα στην κούπα και ψήνετε στον φούρνο μικροκυματων για 30 δεύτερα να ξεπαγωσουν και να μαλακώσουν. Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην κούπα εκτός από το τυρί κρέμα και τα 3 γρ γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πηρουνι. Βάζετε το τυρί κρέμα (αν χρησιμοποιείτε) και το βυθίζετε στο μείγμα. Το μείγμα θα είναι πολύ υγρό, είναι φυσιολογικό.

Ψήνετε 2 λεπτά στον φούρνο μικροκυματων και μόλις είναι έτοιμο, πριν το βγάλετε από την κούπα, ρίχνετε τα 3 γρ γάλα. Θα απορροφηθούν.

Το αναποδογυριζετε σε ένα πιατάκι και βγάζετε το τυρί κρ

έμα που έχει μείνει στον πάτο της κούπας και το απλώνετε επάνω στο κέικ.

Στην ίδια κούπα βάζετε την σοκολάτα, το γάλα και το γλυκαντικό (αν χρησιμοποιείτε) για να φτιάξετε την σος. Βάζετε για 15 δεύτερα (αυστηρά!) την κούπα στον φούρνο μικροκυματων κι ύστερα την βγάζετε κι ανακατεύετε με ένα κουτάλι τα υλικά. Την ξαναβαζετε στον φούρνο μικροκυματων για αλλά 15 δεύτερα και ύστερα την βγάζετε ξανά κι ανακατεύετε. Θα έχει πήξει σαν γκαναζ. Απλώνετε πάνω στο κέικ.

Βάζετε αλλά 15 – 25 γρ βύσσινο κατεψυγμένο στην ίδια κούπα και ψήνετε για 20 – 30 δεύτερα στον φούρνο μικροκυματων να μαλακώσει. Το ρίχνετε από πάνω και έτοιμο!

Διατροφικές πληροφορίες:

Έχει περίπου 280 θερμίδες (ανάλογα και τις μάρκες προϊόντων που θα χρησιμοποιήσετε) με 15 γρ υδατάνθρακα, 12 γρ λίπους και 29 γρ πρωτεΐνης.

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες βρώμης
Επόμενο άρθροΠίτσα με υψηλή πρωτεΐνη
Debug: Newspaper

Απάντηση