Η έμπνευση και η φωτογραφία είναι της αγαπημένης μου Ελένης Μαλ. Είναι παραλλαγή μιας κλασσικής συνταγής για παιδιά, της μπανανοτηγανίτας, που βασικά βάζεις αυγά με ώριμη μπανάνα και κάνεις χυλό που τηγανίζεις σαν μικρές τηγανίτες. Απλά εδώ αντί για μπανάνα, η Ελένη έβαλε αβοκάντο και πρόσθεσε και λίγες ίνες μπαμπού (μπορεί να είναι και ψύλλιουμ ή άλλες ίνες, πχ βρώμης) για να στέκονται πιο πολύ. Είναι πανεύκολες, γρήγορες και ιδανικές για παιδιά! Αν κάνετε απλή low carb και τρώτε έως 70 – 100 γρ υδατανθράκων την ημέρα ή την θέλετε για παιδάκι χωρίς θέματα υγείας, μπορείτε να βάλετε και μπανάνα, αντί για αβοκάντο!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 3 χορταστικές τηγανίτες/pancakes)

100 με 120 γρ ώριμο αβοκάντο

2 αυγά ολόκληρα

10 γρ ίνες μπαμπούψύλλιουμ ή ίνες βρώμης ή 5 γρ αλεύρι καρύδας)

Γλυκαντικό 1:1 (προαιρετικά, κατά βούληση)

Βανίλια

Κανέλα

avocadoeggpancakesULC

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και χτυπάτε μέχρι να γίνουν χυλός. Αφήνετε λίγα λεπτά να “σκάσουν” οι ίνες.

Ψήνετε σε λάδι καρύδας ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μερικά λεπτά από κάθε μεριά. Μην τις κάνετε μεγάλες γιατί δεν γυρνάνε εύκολα.

Καλή επιτυχία!

 

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε τηγανίτα έχει περίπου 100 θερμίδες με 3.4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.5 γρ φυτικών ινών, άρα 0.8 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3%), 4.9 γρ πρωτεΐνης (20%) και 8.7 γρ λίπους (77%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚετογονική διατροφή με πολύ χαμηλές θερμίδες και νεφρική λειτουργία
Επόμενο άρθροΠρωτεΐνη, λίπος & υδατάνθρακες – τα βασικά!
Debug: Newspaper

Απάντηση