Δεν είχα σκοπό να την βάλω την συνταγή τώρα, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ η γεύση της και θεωρώ πως είναι κρίμα να χαθεί. Δεν μέτρησα ποσότητες, θα βάλω χοντρικά τι έβαλα για να έχουμε εικόνα, έχω όμως όλα τα υλικά για την σος γιατί σκόπευα να την προσθέσω, οπότε το πιο σημαντικό υλικό θα το έχετε σωστό! Εννοείται μπορείτε να βάλετε ό,τι λαχανικά θέλετε ή να χρησιμοποιήσετε την σος σε άλλες σαλάτες, εδώ απλά σας δίνω μια ιδέα που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
Για την σος (για 375 γρ σος):
80 γρ χυμός λεμόνι (από 2 μεσαία λεμόνια, ζουμερά)
45 γρ ταχίνι χωρίς ζάχαρη
300 γρ λάδι
2 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Για την σαλάτα (για 1 μερίδα):
50 – 100 γρ μαρούλι επιλογής
Λίγο πράσσο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Μαϊντανός
Ρόκα (προαιρετικά)
5 – 6 ντοματίνια
5 – 6 αμύγδαλα (ή καρύδια, ή ό,τι ξηρός καρπός σας αρέσει)
Μισό αβοκάντο (προαιρετικά)
100 – 120 γρ καπνιστό ψάρι (λακέρδα ή τσίρος)
20 γρ ροκφόρ (προαιρετικά, μπορείτε ή να το παραλείψετε ή να βάλετε άλλο τύρι αν δεν σας αρέσει αυτό)
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνετε την σος βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπώντας τα καλά. Όση δεν χρησιμοποιήσετε την φυλάτε στο ψυγείο.
Πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά, ρίχνετε το ροκφόρ (δεν θέλει πολύ γιατί έχει πολύ έντονη γεύση), τα αμύγδαλα και το ψάρι και περιχύνετε με όση σος θέλετε.
Απολαμβάνετε!
Καλή επιτυχία!
Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, πήγαινε στο πλάι (αν είσαι από υπολογιστή) ή στο τέλος (αν είσαι από κινητό) αυτής της σελίδας και βάλε το mail σου εκεί που λέει “Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση“, για να μη χάσεις καμία νέα συνταγή! Μην ξεχάσεις να με ακολουθήσεις και στο instagram, κάνοντας κλικ εδώ, ή στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ.
Μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog εδώ.