Όταν ήμουν μικρή πηγαίναμε σε ένα παγωτατζίδικο στην Γλυφάδα που είχε παγωτό μηχανής στο οποίο αποπάνω έβαζα ζεστή σοκολάτα fudge. Αυτή έκανε κρούστα και πάγωνε πάνω στο παγωτό, ήταν και σχετικά πικρή και ήταν η αγαπημένη μου.
Χτες λοιπόν που έφτιαξα για πρώτη φορά για την φετινή “σεζόν” παγωτό βανίλια, σκεφτόμουν πόσο πολύ θα ήθελα να έχω τέτοια σοκολάτα να βάλω από πάνω. Κι άρχισα να ψάχνω ξένες συνταγές. Βρήκα κάποιες και είπα να πειραματιστώ. Αυτή που έφτιαξα δεν πήζει μεν, έχει όμως τόσο παρόμοια γεύση που έπαθα ταραχή. χαχα.
Πιθανά να μπορεί να γίνει και με κρέμα καρύδας και λάδι καρύδας αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, αλλά θα είναι σίγουρα λίγο διαφορετική. Είναι πανεύκολη και βασικά νομίζω αν την ρίξετε σε ταψάκι με λαδόκολλα θα κάνει φοβερό fudge παγωμένη που θα τρώγεται με το κουτάλι, χαχα.
Εννοείται μπορείτε να διπλασιάσετε/τριπλασιάσετε την δόση, αυτή είναι μια σχετικά μικρή ποσότητα, γιατί εμείς είμαστε μόνο 2 άτομα. Συντήρειται στο ψυγείο και ζεσταίνετε όση ποσότητα θέλετε κάθε φορά, απλά προσοχή αν την βάλετε στα μικροκύματα να την ζεστάνετε γιατί καίγεται πανεύκολα!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

110 γρ βούτυρο ή λάδι καρύδας
110 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή κρέμα καρύδας
45 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
50 γρ γλυκαντικό 1:1 ΣΕ ΑΧΝΗ ή μέλι (αν κάνετε παλέο)
Άρωμα βανίλιας
96590364_10157169189906188_5570206505669492736_o

Εκτέλεση

Βάζετε μετρημένα όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Καταναλώνεται ζεστή ή κρύα.
Συντήρειται στο ψυγείο και ζεσταίνετε όση ποσότητα θέλετε κάθε φορά, ή τρώγεται και κρύα με το κουτάλι, απλά προσοχή αν την βάλετε στα μικροκύματα να την ζεστάνετε γιατί καίγεται πανεύκολα!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΓιατί δεν πρέπει να τρώμε πολύ λίγο
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό κρέας με πουρέ μελιτζάνας – Χιουνκιάρ Μπεγεντί (Hünkar Beğendi)
Debug: Newspaper

Απάντηση