Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της αγαπημένης μου Κλαίρης! Είναι ιδανικό για παιδιά και για να το πάρετε μαζί σας για πρωινό στην δουλειά!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
1 δόση ζύμης fathead – συνταγή εδώ
250 γρ αλλαντικό της αρεσκείας σας
50 γρ βούτυρο
100 γρ τυρί κρέμα (ή mascarpone)
150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 αυγό μεσαίο (50-55γρ) ελαφρά χτυπημένο
200 gr τυριά της αρεσκείας σας
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο 180 στον αέρα.
Φτιάχνετε την ζύμη με βάση την συνταγή της και την χωρίζετε σε 2 μπάλες.
Ανοίγετε το ένα φύλλο σε ταψάκι (κατά προτίμηση πάνω σε λαδόκολλα), κάνετε τρύπες στη ζύμη και βάζετε να ψηθεί για 10 λεπτά περίπου.
Όσο ψήνεται η ζύμη, σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζετε το αλλαντικό σας που το έχετε κόψει σε κομματάκια. Μόλις αρχίσει να ψήνετε, προσθέτετε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την κρέμα τυριού και ανακατεύετε καλά.
Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τα τυριά, τα μπαχαρικά και τέλος το αυγό κι ανακατεύετε γρήγορα για να μη μαγειρευτεί το αυγό.
Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο και αδειάζετε την γέμιση. Αποπάνω βάζετε το άλλο φύλλο που έχετε στο μεταξύ ανοίξει. Κάνετε και σε αυτό τρύπες, αλείφετε αν θέλετε με λίγο αυγό με κρέμα γάλακτος και ψήνετε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
Είναι πιο ωραία ζεστή!
Διατροφικές πληροφορίες:
Ανά 100 γρ έχει περίπου 245 θερμίδες με 1.5 γρ συνολικού υδατάνθρακα (και 0.5 γρ φυτικών ινών, άρα 1 γρ καθαρού υδατάνθρακα – 2%), 16 γρ πρωτεΐνης (26%) και 19.5 γρ λίπους (72%).
Η ζύμη κολλούσε κ δεν πλαθωταν 😞 επίσης βγήκε πολύ λιγη σε σχέση με τη γέμιση 😒 τι έχει συμβεί;
Καταρχάς συγνώμη για την τόσο καθυστερημένη απάντηση, τώρα το είδα. Δυστυχώς δεν ξέρω να σας βοηθήσω, αλλά μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λέτε. Λυπάμαι πολύ, ελπίζω τουλάχιστον να μπορέσατε να φτιάξετε έστω και κάτι λίγο και να σας άρεσε! Πιθανά να συνέβη κάτι με την μάρκα του τυριού, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο!