Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να γυμνάσετε όλο το σώμα σας, χωρίς την χρήση εξοπλισμού. Ξεκινάμε:

1. Downward dog

Κλασσική κίνηση της γιόγκα που γυμνάζει όλο το σώμα. Ιδανική για προθέρμανση.

2. Jumping jack

Είναι άσκηση 2 σε 1, αφού αποτελεί και μορφή αερόβιας άσκησης και σας ανεβάζει τις αντοχές. Δεν ενδείκνυται αν έχετε πρόβλημα με τα γόνατα. Ιδανική για προθέρμανση.

3. Squat -καθίσματα

Αρχικά μπορείτε απλά να κάθεστε και να σηκώνεστε από μια καρέκλα, συνειδητά, βάζοντας δύναμη και στο κάθισμα (μη πέφτετε σαν σακιά δηλαδή). Σταδιακά αφαιρέστε την καρέκλα. Γυμνάζει κυρίως πόδια.

4. Plank – σανίδα

Αν θες να σταματήσεις τον χρόνο, δοκίμασε να κάνεις σανίδα. Ακόμα και 20 δευτερόλεπτα μπορεί να σου φανούν αιώνας! Βγαίνει σε διάφορες παραλλαγές, αλλά ας ξεκινήσουμε από την βασική μορφή της.

5. Mountain climbers

Γυμνάζει κυρίως κοιλιακούς, αλλά όχι μόνο.

6. Burpees

Προσωπικά τα απεχθάνομαι και δεν τα κάνω σχεδόν ποτέ. Όμως θεωρούνται πολύ αποτελεσματική άσκηση και βγαίνουν σε διάφορες παραλλαγές. Μπορείτε να ξεκινήσετε απλά πηγαίνοντας τα πόδια πίσω (χωρίς να πηδάτε) και να τα φέρνετε μετά μπροστά (πάλι χωρίς πήδημα). Καμιά φορά την κάνω έτσι γιατί κανονικά δεν την αντέχω, μου βγαίνει η γλώσσα πολύ γρήγορα.

 

Cover Photo by Minna Hamalainen on Unsplash

 

Προηγούμενο άρθροΠίτα με υψηλή πρωτεΐνη και λαχανικά
Επόμενο άρθροΟι καλύτερες ασκήσεις για γλουτούς
Debug: Newspaper

Απάντηση