Η συνταγή είναι από εδώ και οι φωτογραφίες είναι του Gus Daniel, τον οποίο ευχαριστώ θερμά. Μου είπε πως είναι πολύ μαλακές και δεν σπάνε, οπότε νομίζω αξίζει να τις δοκιμάσετε!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 8 τορτίγιες)

150 γρ αλεύρι αμυγδάλου (καλύτερα να μη βάλετε τριμμένα αμύγδαλα)
6 κ.σ. ψύλλιουμ (ίσως να μπορούσατε να το αντικαταστήσετε με ίνες/αλεύρι μπαμπού)
1 κ.γ. baking powder
1.5 κ.γ. αλάτι
4 ασπράδια (περίπου 120 γρ)
120 ml βραστό νερό
Λάδι καρύδας ή βούτυρο για το τηγάνισμα (περίπου 1 – 2 κ.σ., αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά, βάζετε λάδι καρύδας)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ασπράδια και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε λίγο λίγο το βραστό νερό και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Το ψύλλιουμ θα απορροφά το νερό όπως ανακατεύετε. Όταν το μείγμα έχει ανακατευτεί εντελώς, αφήστε το 5 λεπτά να “σκάσει” το ψύλλιουμ.

Χωρίστε την ζύμη σε 8 μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι βάλτε το επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και καλύψτε το με ένα ακόμα αντικολλητικό χαρτί. Ανοίξτε την ζύμη με ένα πλάστη όσο πιο λεπτή μπορείτε. Κάντε το ίδιο για όλα τα μπαλάκια ζύμης.

Ζεστάνετε λίγο λάδι καρύδας ή βούτυρο σε ένα τηγάνι και ψήστε μία μία τις τορτίγιες. Ψήστε κάθε πλευρά για 20-40 δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά, μέχρι η επιφάνεια τους να γίνει ελαφρά καφετί.

Αφήστε τις να κρυώσουν πριν τις καταναλώσετε. Αν δεν τις φάτε όλες βάλτες τις στο ψυγείο με αντικολλητικό χαρτί ενδιάμεσα και σκεπασμένες καλά για να μη ξεραθούν.

Καλή επιτυχία!

ΥΓ. Αν θέλετε να τις κάνετε κέτο, πρέπει να προσθέσετε κάτι πολύ λιπαρό μέσα!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε τορτίγια έχει περίπου 120 θερμίδες με 10.1 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 7.3 γρ φυτικών ινών, άρα 2.8 γρ καθαρών υδατανθράκων – 9%), 5.8 γρ πρωτεΐνης (20%) και 9.4 γρ λίπους (71%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΠρωτεΐνη, λίπος & υδατάνθρακες – τα βασικά!
Επόμενο άρθροΧαμηλή LDL και θνησιμότητα σε μη χρήστες στατινών
Debug: Newspaper

Απάντηση