Έγινε τέλεια και ετοιμάστηκε σε περίπου 30 λεπτά!

Ο άντρας που τρώει μόνο σπαγγέτι και δεν θέλει πολλά λαχανικά στα μακαρόνια του και δεν τα θέλει βρασμένα μαζί με τα υλικά της σάλτσας (θέλει βασικά μόνο σπαγγέτι με κιμά ή σάλτσα και τυρι χώρια από πάνω, μας βγήκε περίεργος σ’ αυτο 😂😍) έβαλε 10 στα 10 (που τα δοκίμασε, την επόμενη μέρα κιόλας, οχι φρέσκα!). Οπότε φτιαχτε τα!

Υλικά

1 μικρό κρεμμυδι (20 γρ)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά, 5 γρ)
1 κανονική ντομάτα (170 γρ)
115 γρ ντοματίνια (όσα έπιασα με μια χούφτα)
185 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
130 γρ κολοκυθακι (3 μικρά) κομμένα σε μικρά κομματάκια
75 γρ τυρί λάιτ με 5% λιπαρά
20 γρ παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ κατσικίσιο τυρί λάιτ
120 γρ κρέμα γάλακτος λάιτ (έβαλα adoro Per Pasta με 15% λιπαρα)
240 γρ πάστα (έβαλα πλεξούδες)
1 κύβο
Αλατι
2 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι (προαιρετικά, στο πιάτο σας)

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά και την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα καλύπτετε με νερό. Ανάβετε την φωτιά στο δυνατό κι αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά. Μόλις απορροφηθεί το νερό, ρίχνετε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος κι αποσύρετε από την φωτιά. Ανακατεύετε και σερβίρετε!

Διατροφικές πληροφορίες:

Μία μεγάλη μερίδα των 420 γρ έχει περίπου 450 θερμίδες με 60 γρ υδατάνθρακα, 12 γρ λίπους και 25 γρ πρωτεΐνης 😍

Βγάζει περίπου 3 τέτοιες μεριδες, όλο μαζί ζύγιζε περίπου 1420 γρ όταν ήταν έτοιμο. Γενικά είναι χαμηλό σε θερμίδες, δεδομένου ότι μιλάμε για κρεμώδη πάστα! Και δεν λερώνεις πάρα μόνο ένα σκεύος: το τηγάνι! ❤️

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με σολομό
Επόμενο άρθροΠαγωμένο smoothie bowl με μύρτιλλο
Debug: Newspaper

Απάντηση