Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη! Γιατί να αγοράζετε έτοιμη λοιπόν, που αυτές που δεν έχουν ζάχαρη, είναι πανάκριβες; Επίσης κάνει αντί για βούτυρο σε κάποιο κέικ για να γλιτώνετε θερμίδες (και να κερδίζετε θρεπτικά συστατικά) και φυσικά είναι υπέροχη με γιαούρτι ή πάνω σε ψωμί αντί για μαρμελάδα.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

 

1265 γρ μήλα καθαρισμένα χωρίς φλούδα και κομμένα σε κομματάκια
80 γρ γλυκαντικό (εγώ έβαλα σκέτη ερυθριτόλη – αν κάνετε παλέο βάλτε 40 γρ μέλι ή τίποτα. Μη βάλετε πολύ μέλι γιατί θα έχει έντονη γεύση!)
10 γρ βούτυρο (αν κάνετε παλέο ή είστε vegan, βάλτε λάδι καρύδας)
10 γρ χυμό λεμόνι
Κανέλα ξύλο, 2 τμχ
Ελάχιστο Γαρύφαλλο (μη βάλετε πολύ, έχει πολύ έντονη γεύση)


Εκτέλεση

 

Βάζετε τα μήλα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το γλυκαντικό σε μια κατσαρόλα την οποία καλύπτετε με ζελατίνη από πάνω (δείτε την τελευταία φώτο). Αν χρησιμοποιείτε μέλι, βάλτε το στο τέλος μαζί με το βούτυρο και το λεμόνι για να μη ψηθεί.

Ψήνετε σε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ φωτιά για περίπου 30 λεπτά και μόλις μαλακώσουν τα μήλα, αποσύρετε από την φωτιά. Αφαιρείτε την ζελατίνα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ για να μη καείτε από τους ατμούς (μη ρωτήσετε πως το ξέρω 😂) και αφαιρείτε τα ξύλα κανέλας. Προσθέτετε το βούτυρο και το λεμόνι και λιώνετε τα μήλα με ένα μπλέντερ χειρός ή σε ένα κανονικό μπλέντερ.
Αποθηκεύετε σε γυάλινο σκευος που έχετε αποστειρώσει, βάζοντας το στον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου αέρα για 15 λεπτά.
Διατηρείται στο ψυγείο.

Γίνεται πάρα πολύ γευστική γιατί μένει όλη η γεύση του μήλου μέσα. Δοκιμάστε την!

Διατροφικές πληροφορίες

Στα 100 γρ έχει 57 θερμίδες με 13.5 γρ υδατάνθρακα, 0.8 γρ λίπους και 0.3 γρ πρωτεΐνης

Προηγούμενο άρθροΚρέμα αβοκάντο για σαλάτες ή κρέας
Επόμενο άρθροΕύκολα πανκέικς χαμηλών υδατανθράκων
Debug: Newspaper

Απάντηση