Πρόκειται για συνταγή που κυκλοφορεί πολύ σε διάφορες παραλλαγές σε ξένα γκρουπς για διατροφή χαμηλών υδατανθράκων. Την έφτιαξε η Chrisa Boskou και έχω την άδειά της να την δημοσιεύση. Μας έδωσε και τις φωτογραφίες! Είναι πολύ απλές και γρήγορες, απλά χρειάζεστε βαφλιέρα ιδανικά (αν και γίνονται και σε αντικολλητικό τηγάνι). Αν θέλετε μπορείτε να τις κάνετε και γλυκές βάζοντας γλυκαντικό, κανέλα ή/και βανίλια, η Χρύσα τις έκανε αλμυρές.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 3 – 4 βάφλες)

1 αυγό

100 γρ μοτσαρέλλα κίτρινη τριμμένη

1 κ.γ. ίνες μπαμπού (προαιρετικά, βοηθά στην υφή)

Μπαχαρικά της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Ελάχιστο αλάτι

Βούτυρο λιωμένο (να αλείψετε την βαφλιέρα για να μη κολλήσει ή/και για αποπάνω)

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το τυρί με το αυγό και τα μπαχαρικά αν χρησιμοποιείτε (ή το γλυκαντικό, κανέλα, βανίλια αν τις κάνετε γλυκές) σε ένα μπολ. Βάζετε 2 κ.σ. στην βαφλιέρα αφού πρώτα την αλείψετε με λίγο βούτυρο και ψήνετε. Γεμίζετε με ό,τι θέλετε.

Καλή επιτυχία!

Σημειώσεις:

  • Η Χρύσα χρησιμοποίησε αυτήν εδώ την βαφλιέρα που κάνει πολύ λεπτές βάφλες σαν κρέπες. Αν χρησιμοποιήσετε συμβατική, μάλλον θα βγουν λιγότερες γιατί θα θέλει πιο πολύ μείγμα ανά βάφλα. 
  • Αν βάλετε έξτρα βούτυρο, η συνταγή θα γίνει κέτο.

Διατροφικές πληροφορίες:

Όλη η δόση έχει περίπου 300 θερμίδες με 1 γρ συνολικού υδατάνθρακα (1%), 24 γρ πρωτεΐνης  (33%)και 22 γρ λίπους (66%) – δεν έχω υπολογίσει το βούτυρο.

Φωτογραφίες: freepik.com

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΠολυδιάστατοι ρόλοι των κετονικών σωμάτων στη βιολογία του καρκίνου
Επόμενο άρθροCheesecake με σάλτσα φράουλα
Debug: Newspaper

Απάντηση