Πρόκειται για μια πολύ νόστιμη και εύκολη τούρτα που την κεράσαμε σε πολύ κόσμο και όλοι είπαν τα καλύτερα! Θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπους! Προφανώς δεν είναι για κάθε μέρα!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

Για την βάση:
400 γρ αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.σ. κοφτή iso stevia (ή ερυθρίτολη – μπορείτε να βάλετε και παραπάνω αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά)
1 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
Βανίλια Μαδαγάσκαρης 1 κ.γ. κοφτή
1 κ.γ. baking powder σχετικά γεμάτο
2 αυγά ολόκληρα
60 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο

Για την μους σοκολάτας και τις υπόλοιπες στρώσεις:
525 γρ σοκολάτα καλής ποιότητας με τουλάχιστον 80%  κακάο ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ σε θερμοκρασία δωματίου
1100 – 1250 γρ κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα, ανάλογα με το πόσο κακάο έχει η σοκολάτα που έχουμε επιλέξει (όσο πιο ψηλό ποσοστό κακάο έχει, τόσο περισσότερη κρέμα χρειάζεται)

50 -100 γρ γάλα με πλήρη λιπαρά ή ακόμα καλύτερα γάλα καρύδας σε κονσέρβα (μάρκα oriental express) που έχει μείνει εκτός ψυγείου και είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Στέβια/ερυθριτόλη αν χρησιμοποιήσετε σοκολάτα με πολύ μεγάλο ποσόστο κακάο, την οποία πρέπει να περάσετε από μούλτι πρώτα για να γίνει άχνη (προαιρετικά)

Φρέσκια καρύδα για διακόσμηση (προαιρετικά)

almondchococake

Εκτέλεση

Για την βάση:

Ανάβετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 170 βαθμούς κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τα στέρεα υλικά (αλεύρι αμυγδάλου, ερυθριτόλη/στέβια, κακάο, βανίλια) και τα ανακατεύετε καλά. Μετά προσθέτετε τα αυγά και το λάδι καρύδας και ανακατεύετε και πάλι καλά. Βάζετε σε τσέρκι περίπου 25 εκατοστών και το ισιώνετε με το χέρι (βγαίνει κάπως πηχτό και όχι ψηλό, αυτό θα είναι το “παντεσπάνι” σας).

Ψήνετε στον φούρνο για περίπου δέκα λεπτά (ανάλογα και με τον φούρνο). Προσέχετε να μην ψηθεί πολύ γιατί θέλουμε να μείνει μαλακό. Το αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε την μους.

Για την μους και τις υπόλοιπες στρώσεις:
Ζεσταίνετε πολύ καλά τα 300 γρ της κρέμας γάλακτος. Προσέχετε να μην βράσει. Σε ένα μπώλ  κόβετε τα 400 γρ της σοκολάτας σε μικρά κομματάκια. Προσθέτέτετε το γλυκαντικό  (αν χρησιμοποιήσετε) και ρίχνετε επάνω τους την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνετε ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη  και παχύρρευστη. Την αφήνετε να κρυώσει.

Χτυπάτε 500  – 650 γρ κρέμας γάλακτος ανάλογα με το ποσοστό κακάο της σοκολάτας σας (εγώ θα χτύπαγα 650 γρ για σιγουριά κι αν περισσέψει κάτι μπορείτε να το βάλετε αποπάνω) μέχρι να γίνει σαντιγύ που στέκεται περίπου σαν γιαούρτι, να μην είναι πολύ σφιχτή. Ρίχνετε αποπάνω την μους (τα 300 γρ κρέμας γάλακτος με τα 400 γρ σοκολάτας) και ανακατεύετε μαλακά μέχρι να ενοποιηθεί πλήρως και να γίνει όλο το μείγμα σοκολατένιο.  Στρώνετε το μείγμα πάνω από την κρύα βάση “παντεσπανιού”.

Το μείγμα αυτό πρέπει να μην είναι πολύ πηκτό. Τοποθετείττε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες (ή παραπάνω) μέχρι να πήξει.

Τέλος χτυπάτε τα 350 γρ κρέμας γάλακτος που έχουν μείνει σε σαντιγύ και πάλι και την βάζετε αποπάνω από την μους αφού κρυώσει καλά. Ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά και αυτή η στρώση.

Λιώνετε τα 125 γρ της σοκολάτας που έχουν απομείνει σε μπέν μαρί ή σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και την αραιώνετε με 50-100 μλ γάλα που το έχετε ζεστάνει αρκετά πρώτα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα προσεκτικά για να μην περάσει αέρας μέσα και να γίνει λεία χωρίς φυσσαλίδες. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και την απλώνετε πάνω στην στρώση της σαντιγύ. Στολίζετε αν θέλετε με φρέσκια καρύδα.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να βρείτε όλες μας τις συνταγές εδώ.

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδες σπανάκι με κάρυ
Επόμενο άρθροΜίνι τζιζκεικς
Debug: Newspaper

Απάντηση