Το συγκεκριμένο παγωτό είναι κάτι μεταξύ παγωτού και σορμπέ και όπως και το παγωτό σοκολάτας, δεν γίνεται στόκος στην κατάψυξη, χάρη στην φυτική γλυκερίνη και το ..τσίπουρο. Πιθανά παίζει ρόλο και το γλυκαντικό που είναι άχνη, αν θέλετε σίγουρα να μη ..πετρώσει στην κατάψυξη, καλύτερα να βάλετε την συγκεκριμένη μάρκα και μόνο. Αν δεν κάνετε κέτο, βάλτε άχνη ζάχαρη.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 5 μερίδες)

530 μλ  γάλα αμυγδάλου ή νερό

55 γρ χυμός λεμόνι (ο χυμός απο 2 – 3 λεμόνια)

Ξύσμα από 2 λεμόνια (2 κ.γ.)

180 γρ  κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα καρύδας, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)

3 αυγά

90 γρ γλυκαντικό Sukrin Melis (αν σας αρέσουν τα γλυκά, βάλτε περισσότερο), καλύτερα να μη το αλλάξετε) – αν δεν κάνετε διατροφή χαμηλών υδατανθράκων βάλτε άχνη ζάχαρη

30 γρ φυτική γλυκερίνη (θα βρείτε στα φαρμακεία, μην την παραλείψετε για να μη γίνει στόκος στην κατάψυξη)

3 κ.γ. τσίπουρο ή βότκα (προαιρετικά)

Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Άρωμα βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια και λίγο νερό και βάλτε αποπάνω ένα άλλο μικρότερο μπολ (όχι πολύ μικρό όμως) και αφήστε στην άκρη για να παγώσει.

Ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα αυγά σε ένα μπλέντερ.

Βάλτε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και ανάψτε την φωτιά στο χαμηλό, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη. Όταν πάει να ξεκινήσει να βράζει, αφαιρέστε το από την φωτιά και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίξτε το μείγμα στο μικρότερο μπολ που είναι πάνω από το άλλο με τα παγάκια με το νερό και ανακατέψτε για μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσει ελαφρά το μείγμα. Αφήστε περίπου 10 λεπτά να έρθει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε καλά με μια μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Όταν περάσουν οι 3 ώρες, βάλτε το μείγμα στην παγωτομηχανή [ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΠΟΛ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!]. Εμένα πήρε 40 λεπτά χτύπημα για να αφρατέψει και να παγώσει καλά, εσείς ακολουθήστε τις οδηγίες της δικής σας παγωτομηχανής.

Καταναλώνετε αμέσως (έχει τέλεια υφή μόλις βγαίνει από την παγωτομηχανή) ή αποθηκεύετε σε γυάλινο πυρέξ ή πλαστικό μπολ στην κατάψυξη. Δεν γίνεται στόκος.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 210 θερμίδες με 9 γρ συνολικών υδατανθράκων (άτιμη γλυκερίνη!) με 1.1 γρ φυτικών ινών, άρα συνολικά 7.9 γρ καθαρών υδατανθράκων  (17%), 5.3 γρ πρωτεΐνης (10%) και 17 γρ λίπους (73%).

 

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινά αναψυκτικά και κοκτέιλς!
Επόμενο άρθροΖύμη κέτο πίτσας
Debug: Newspaper

Απάντηση