Μπορείτε να διαβάσετε όλη την μελέτη στα αγγλικά εδώ

Συμπέρασμα: Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα αυτής της διατροφικής παρέμβασης υπογραμμίζουν ότι η διατροφική μείωση των υδατανθράκων σε υγιή ποντίκια επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους και μειώνει την απώλεια φυσικής λειτουργίας που προκύπτει με τη γήρανση. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι οι χαμηλοί υδατάνθρακες στην διατροφή συνδυαστικά με την αύξηση της ενδογενούς παραγωγής κετονικών σωμάτων έχει ως αποτέλεσμα μια πρόσθετη βελτίωση στη διάρκεια ζωής και λειτουργία με τη γήρανση. Τέλος, η υψηλότερη μυϊκή μάζα που παρατηρήθηκε στην ομάδα KETO μετά από 15 μήνες ανάλογης διαιτητικής παρέμβασης δείχνουν ότι αυτή η διατροφή μπορεί να παίζει ρόλο στη διατήρηση της μυϊκής μάζας με τη γήρανση. Ωστόσο, ο μηχανισμός στον οποίο στηρίζεται η επίδραση της μείωσης των υδατανθράκων και η αύξηση της βιοσύνθεσης κετονών στη μυϊκή μάζα και τη λειτουργία πρέπει ακόμα να ανακαλυφθεί.

Πηγή

Μετάφραση – Επιμέλεια: Dietonian

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Φωτογραφία εξωφύλλου: Freepik.com

Προηγούμενο άρθροΟι διατροφές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες αναγκάζουν τους ανθρώπους να κάψουν περισσότερες θερμίδες
Επόμενο άρθροΣυσχέτιση λιπών και πρόσληψης υδατανθράκων με καρδιαγγειακές παθήσεις και θνησιμότητα σε 18 χώρες από πέντε ηπείρους (PURE): Αναμενόμενη μελέτη στατιστικής ομάδας (THE LANCET)
Debug: Newspaper

Απάντηση