Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της αγαπημένης μου Χριστίνας Καραγιαννοπούλου, την οποία ευχαριστώ θερμά!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

Για το μπισκότο:

80 γρ αλεύρι καρύδας
60 γρ αμυγδαλο αλεσμένο ή αλεύρι αμυγδάλου
2 αυγά ολόκληρα
2 κρόκους αυγών
80 γρ βούτυρολάδι καρύδας)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
110 γρ. γλυκαντικό 1:1
Άρωμα βανίλια
Άρωμα μπισκότο
30 ml γάλα κανονικό ή αμυγδάλου ή νερό

Για την καραμέλα:

100 γρ. βούτυρολάδι καρύδας)

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαράκρέμα καρύδας αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)

Ελάχιστο αλάτι

Γλυκαντικό 1:1 (δοκιμάζετε να είναι όσο γλυκιά θέλετε)

1/2 κ.γ. κόμμι ξανθάνης ή κόμμι γκουάρ (ό,τι έχετε, προαιρετικά, την πήζει πιο πολύ)

Για την σοκολάτα γάλακτος:

60 γρ. βούτυρο κακάο
120 γρ. σοκολάτα 75% κακάο τουλάχιστον, ιδανικά 85%
120 γρ. βούτυρο
30 γρ. λάδι καρύδας
50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (ή κρέμα καρύδας)
40 γρ. σκόνη γάλακτος
Ελάχιστο αλάτι
Περίπου 100 γραμμάρια γλυκαντικό 1:1 (ανάλογα και πόσο γλυκιά την θέλετε, δοκιμάζετε)
Άρωμα σοκολάτας γάλακτος (προαιρετικά)
Άρωμα βανίλια

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα:

Ανάβετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ ή με σύρμα χειρός και απλώνετε σε ένα ταψί που έχετε απλώσει λαδόκολλα.

Ψήνετε για 10 – 12 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε, απλά χαράζετε την ζύμη όσο είναι ακόμα ζεστή.

Για την καραμέλα:

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά μαζί με το γλυκαντικό. Ανακατεύετε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να καφετίζει, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια μαρίζ μέχρι να αρχίσει κάπως πολύ ελαφρά να πήζει. Στο τέλος απομακρύνετε από την φωτιά και ρίχνετε το κόμμι που βοηθά στο πήξιμο. Αν δεν έχετε κόμμι, θα πρέπει να περιμένετε να παγώσει πριν την χρησιμοποιήσετε για να πήξει περισσότερο.

Για την σοκολάτα γάλακτος:

Η επικάλυψη βγαίνει λίγο σαν γκανάζ να ξέρετε. Δεν είναι πολύ σκληρή. Αν κάποιος την θέλει πιο σκληρή θα πρέπει να αντικαταστήσει μέρος από το βούτυρο γάλακτος με βούτυρο κακάο.

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιμένετε λίγο να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσετε για να μπορεί να σταθεί αποπάνω.

Πως τα φτιάχνετε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ):

Απλώνετε την καραμέλα επάνω στα μπισκότα μόλις έχει κρυώσει λίγο και μετά τα κόβετε στο σχήμα που θέλετε. Τα βάζετε για λίγο κατάψυξη, όσο φτιάχνετε την σοκολάτα. Αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσει η σοκολάτα, τα χώριζετε λίγο καλύτερα, τα σκέπαζετε και με ένα μαχαιράκι τα ανοίγετε λίγο να πέφτει σοκολάτα και στα πλάγια όσο γίνεται. Τα ξαναβάζετε στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα (κάπου τόσο χρειαζόταν για να σκληρύνει η σοκολάτα από πάνω). Βγάζει 2 ταψιά (εξαρτάται και τι μέγεθος φούρνου έχετε), οπότε αν χρειαστεί επαναλαμβάνετε την διαδικασία!
Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας κούπας με τριπλή σοκολάτα και αλεύρι καρύδας
Επόμενο άρθροΗ αιτία και η θεραπεία της ημικρανίας
Debug: Newspaper

Απάντηση